RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker forslag til bruk av penger


Bydelsutvalgets leder Nadeem Butt (Ap) og hans kollegaer vil ha din mening om hvordan Oslo sør-midlene skal brukes.
Bydelsutvalgets leder Nadeem Butt (Ap) og hans kollegaer vil ha din mening om hvordan Oslo sør-midlene skal brukes.
Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand ønsker seg konkrete forslag til hva Oslo sør-midlene skal brukes til.

HOLMLIA: Bydelsutvalget inviterer folk til å komme med innspill til hvordan man kan bedre integreringen og inkluderingen, og bedre folkehelsen og bomiljøet i bydelen.

Det er viktig å huske på at det ikke er snakk om så mange penger, men det er en dugnad alle kan være med på, sier prosjektleder Inger Aguilar.

Det dreier seg om 4 millioner i investeringsmidler, og om lag 1,7 millioner i driftsmidler, som var overskytende fra 2007.

Midlene er øremerket og er bevilget fra Oslo kommune. De kan brukes til områdene oppvekst, deltakelse, kvalifisering til arbeidsliv, kultur-, bo- og nærmiljø, samt styrking av folkehelsen.

Videreført

Bydelspolitikerne vil at flest mulig stemmer skal bli hørt når det skal settes i gang nye Oslo sør-prosjekter, og ber både organisasjoner og enkeltpersoner om konkrete forslag.

På sist møte i bydelsutvalget (BU) ble en del prosjekter fra i fjor bestemt videreført. Men det er rom for mer aktivitet, både langsiktige og kortsiktige tiltak.

Før forrige BU-behandling av Oslo sør-midlene, reagerte Søndre Nordstrand innvandrerforening på at de ikke var blitt rådspurt om bruken. De har nå vært i møte med bydelen.

Spleiselag

Er minoritetsbefolkningen flinke til selv å si ifra om hvordan man bør bruke pengene?

De har kommet med noen innspill, men det kunne absolutt vært bedre. Det er viktig at mange mennesker med minoritetsbakgrunn har meninger om dette, og kommer med konkrete forslag, sier Aguilar.

Som Nordstrands Blad tidligere har skrevet, er handlingsplanen for Oslo sør et spleiselag mellom stat og kommune, etter initiativ fra lokalpolitikerne i bydelen.

Oslo kommune bevilget i fjor 12 millioner til prosjektet, og har satset like mye i år. Nytt av året er at staten er med, og de bidrar med nærmere 16 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere