RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker grønn slette, ikke toaletter her


I DAG: Rodetomten på Ekeberg er regulert til friområde, men kommunen ønsker omregulering for å anlegge en permanent driftsstasjon. Talsperson i MDG Nordstrand Einy Langmoen i samtale med Rastam Hajo som jobber for Oslo kommune med gressanlegg.
I DAG: Rodetomten på Ekeberg er regulert til friområde, men kommunen ønsker omregulering for å anlegge en permanent driftsstasjon. Talsperson i MDG Nordstrand Einy Langmoen i samtale med Rastam Hajo som jobber for Oslo kommune med gressanlegg. Foto: Foto: Kristin Trosvik
Miljøpartiet De Grønne Nordstrand (MDG) står i spissen for en fellespolitisk uttalelse for å sikre Ekebergsletta mot videre utbygging.

EKEBERG: Mandag kveld møttes politikere fra de ulike lokallagene i Bydel Nordstrand til et fellespolitisk møte om Ekebergslettas fremtid.

LES OGSÅ: KFUM Arena-planer avslått

Foranledningen var forslaget om å anlegge en permanent driftsstasjon, servicebygg og toalettanlegg på Ekebergsletta, øst for Ekebergveien, vis-à-vis Ekeberghallen.

Tomten er en del av tidligere Smedstua husmannsplass. I mange år har tomten vært brukt som rodestasjon til drift av sletta.

Les også: KOMMENTAR: «Slå ring om Ekebergsletta»

– Denne midlertidige løsningen kom i stand for over 40 år siden, da en låve som sto på tomten brant ned på 60-tallet, forteller talsperson for MDG Nordstrand, Einy Langmoen, som synes tomten i dag er et trist syn.

– Det ser jo ikke ut her, det burde tilbakestilles til et grøntområde som opprinnelig regulering tilsier, sier Langmoen.

Tomten er fortsatt regulert til friområde.

Ønsker driftsstasjon

Oslo kommune ved Plan- og bygningsetaten foreslår nå en omregulering av tomten med henblikk på å etablere et større, hesteskoformet anlegg for drift av sletta. Her vil også offentlige toaletter komme.

Forslaget ble behandlet av Bydel Nordstrands byutviklingskomité (BMS) forrige uke. Komiteen ønsket ikke å støtte forslaget om å plassere et slikt driftsanlegg her. Derimot foreslår komiteen at tomten tilbakeføres til friareal og at kommunen utreder mulighet for en driftsstasjon og servicebygg på andre siden av Ekebergveien, i nærheten av Ekeberghallen.

Fellespolitisk front

Det var i november i fjor at så å si hele det politiske miljøet på Nordstrand gikk sammen om en tverrpolitisk uttalelse:

«Friområdene på Ekeberg er unike og skal bevares for fremtidige generasjoner. De politiske partiene i Nordstrand bydel er enige om at sletteområdet på begge sider av Ekebergveien skal vernes mot fysiske installasjoner. Vi ønsker å bevare den åpne sletta, slik at den fritt kan brukes av alle til rekreasjon og all slags friluftsaktiviteter også i fremtiden.»

Etter mandagens møte gikk partiene igjen sammen om en uttalelse:

«Lokalpartiene på Nordstrand støtter BMS komiteen sin innstilling til BU angående bygging av ny driftssentral på Ekebergsletta. Forslag om å omregulere det gamle driftsstasjonsområdet til et permanent servicebygg avvises, og kommunen bes om å finne plass til dette på andre siden av Ekebergveien i nærheten av eksisterende bygningsmasse.»

Uttalelsen støttes av alle lokallag på Nordstrand, mens Nordstrand Høyre skal styrebehandle saken og ønsker ikke å slutte seg til en uttalelse før saken er behandlet.

Saken ble behandlet av bydelsutvalget torsdag kveld. Se vedtaket i faktarammen.

KFUM Arena

På mandagens møte ble også KFUMs planer om en ny fotballarena på Ekeberg, planinitiativet fra KFUM som Plan- og bygningsetaten nylig avsluttet, diskutert.

Det jobbes med en uttalelse også i denne saken, men enkelte partier skal behandle saken internt først.

LES OGSÅ:

Vårt minst kjente minnesmerke er på Ekeberg

Folkefest på Ekeberg!

Folket elsker Ekebergparken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere