RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker helårs båndtvang i marka


Unni Løkkeberg fra Ulsrud er ivrig turgåer og ønsker helårs båndtvang for hunder, også i Oslomarka. Mens hun blir intervjuet av Nordstrands Blad kommer en hund løpende, men eierne noen hundre meter bak.
Unni Løkkeberg fra Ulsrud er ivrig turgåer og ønsker helårs båndtvang for hunder, også i Oslomarka. Mens hun blir intervjuet av Nordstrands Blad kommer en hund løpende, men eierne noen hundre meter bak.
I forrige uke ble Unni Løkkebergs barnebarn bit av løse hunder. Nå vil hun ha helårs båndtvang i marka.

SKULLERUD: Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke er helårs båndtvang i Oslo, her hvor det er så mange bikkjer og folk, sier Unni Løkkeberg fra Ulsrud.

Løpende i full fart

Unni Løkkeberg er mye på tur rundt Nøklevann og innover marka fra Skullerudstua. Hun reagerer på hundeeiere som ikke har kontroll på bikkjene sine, og ser bare helårs båndtvang som løsning.

Når bikkjene kommer løpende i full fart med eieren 200 meter lenger bak kan det fort gå galt. Det må innføres båndtvang i marka hele året, sier hun til Nordstrands Blad.

Løkkeberg understreker at hun er veldig glad i hunder og har hatt hund selv.

Bitt av kamphunder

Mange barnehager bruker de bynære områdene i Østmarka som turområdet, spesielt på onsdager. Unni Løkkeberg har snakket med flere barnehagetanter på tur og de ønsker ifølge Unni også båndtvang i marka.

Forrige fredag ble Unni Løkkebergs ti år gamle barnebarn bitt i armen av frittgående kamphunder på Klemetsrud. Også en annen gutt skal ha blitt bitt i det samme området på fredag.

Det gikk heldigvis bra, og hun har fått stivkrampesprøyte. Da vi var på tur i helgen stivnet hun til da det kom en hund forbi, det er veldig synd for familien har hund selv, sier Unni Løkkeberg.

Ikke tilgjengelig

Nordstrands Blad har forsøkte å få en kommentar til saken fra Norsk Kennelklubb (NKK). I følge sentralbordet i NKK er det bare organisasjonssjef Øystein Eikeseth som svarer på slike henvendelser, men han har ikke tilgjendelig på telefon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere