RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hos Nøstet Mitt kan den som vil bidra komme innom for å få garn slik at de kan strikke varme ullklær som blir gitt til Fattighuset. Daglig leder Anne- Grethe Sandin håper prosjektet blir en suksess.
Hos Nøstet Mitt kan den som vil bidra komme innom for å få garn slik at de kan strikke varme ullklær som blir gitt til Fattighuset. Daglig leder Anne- Grethe Sandin håper prosjektet blir en suksess. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Ønsker hjemmestrikkede klær til Fattighuset

Fjorårets Amandaprosjekt for premature barn ga blod på tann for garnbutikken Nøstet Mitt som i år oppfordrer folk til å strikke ullklær som skal gis til Fattighuset i Oslo.

STORO/ GRØNLAND: – Det tok helt av på Lambertseter i fjor, og vi håper på samme respons i år, forteller daglig leder og eier av Nøstet Mitt, Freddy Johansen.

Hjemmestrikket er varmest

DittOslo var på saken da den lille garnbutikken blant flere sørget for at premature barn fikk varme ullklær for å varme de små kroppene sine.

Årets prosjekt forgår på både Tveita, Lambertseter og Storo hvor Nøstet Mitt har butikkene sine.

– Det leveres inn masse klær til Fattighuset, men det er litt forskjell på hjemmestrikket klær i alpakkaull og de akrylbaserte plaggene man ofte finner i butikkene, sier Johansen.

Gir 10 000 kroner til Fattighuset

Nøstet Mitt har i tillegg til prosjektet vunnet en kvartalskonkurranse som ble holdt i regi av Storo senter. Konkurransen gikk ut på å gi kunder en overaskende og spennende handleopplevelse, i tillegg til å markedsføre seg selv på en kreativ måte, noe Nøstet Mitt i følge juryen klarte med glans gjennom blant anent å ha levende modeller som gikk rundt på senteret og snakket med kundene.

Prisen på 10 000 kroner skal nå gå direkte til Fattighuset.

Luer, votter og skjerf

Og med den vinteren som er spådd i år blir ekstra varme klær spesielt viktig.

– Vi oppfordrer alle som vil bli med til å strikke det de selv ønsker, men vi har fått høre fra Fattighuset at det er ekstra behov for votter, skjerf og luer, forteller Johansen.

Og har man garn hjemme er det bare å strikke i vei, levere klærne hos Nøstet Mitt og på den måten få tilbake garnet man har brukt til en meget billig penge.

– Vi har fått med de store leverandørene våre til å sponse med garn til en god sak, og det holder høy kvalitet, sier Johansen.

Blant annet alpakkaull produserer en av verdens fineste og mest luksuriøse naturlige fibre, og hos Nøstet Mitt er det et stort utvalg av slike garn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere