RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker ikke å kommentere saken til media

Daglig leder ved Bistro Brocante ønsker ikke å kommentere saken til media. Næringsetaten avvsier imidlertid at universell utforming er avgjørende for skjenkebevilling.

LØKKA: Vi ønsker ikke å kommentere saken i media, sier daglig leder i Bistro Brocante til Østkantavisa, og henviser til sine eiere, Umoe Konseptrestauranter AS. Her får vi imidlertid bare en telefonsvarer hos ansvarlig person.

Imidlertid står både Bistro Brocante og andre utsteder i Bydel Grünerløkka fritt til å la være å gjøre stedet sitt tilpasset funksjonshemmede, så lenge de får dispensasjon fra lovverket.

Ikke vårt ansvar

Plan- og bygningsetaten avviser imidlertid at det er dem som er ansvarlig instans for slike saker.

Det er en del av reguleringsplanene på nye bygg, men ikke i forhold til skjenkebevilling. Jeg finner heller ingen saker på dette aktuelle stedet, sier informasjonsrådgiver, Atle Jan Larsen i Plan- og bygningsetaten, som henviser videre til Næringsetaten, som er ansvarlig etat for skjenkebevillingssaker.

Betimelig

Hos Næringsetaten får vi beskjed om at spørsmålene våre er "betimelige", men direktør Gunnhild Haugen avviser at regler om universell utforming kommer inn under alkoholloven og forvaltningsloven, som er lovverket de forholder seg til.

Når det gjelder skjenkesaker så er det politiet og bydelene som er pålagt å uttale seg. Men bydelene uttaler seg da som sosialtjeneste, og det betyr at det vi vektlegger er forhold som angår nærmiljøet. Bydelene kjenner sitt eget lokalmiljø godt, det kan være om det for eksempel er barnefamilier eller andre ting som gjør at man ikke ønsker et skjenkested, sier Haugen, som påpeker at etaten samarbeider tett med Plan- og bygningsetaten. Imidlertid er det per i dag ikke et krav om at utesteder skal være tilpasset funksjonshemmede for at de skal få skjenkebevilling.

Det er sånn at det er ikke alt som kan puttes inn under alkoholloven, selv om det er mye man kunne ønske seg å bruke, sier Haugen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere