RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker ikke boliger nær Marka

Østmarkas venner ønsker ikke at det skal bygges boliger og barnehage i Hellerudveien 86, 88 og 90. I en høringsuttalelse ber de om at eksisterende installasjoner og bygninger saneres istedenfor, så området kan reguleres om til friområde.

Oppsal: Det er i forbindelse med en ny reguleringsplan for området, som ligger helt inntil Marka på Oppsal, venneforeningen har skrevet et brev.

Eiendommen er i dag regulert til spesialområde/tomt for anlegg og drift av kommunal teknisk virksomhet og byggeområde for parkeringshus. Den foreslås omregulert til byggeområde for bolig, offentlig bygning/allmennyttig formål (barnehage) og felles avkjørsel. Det pekes på at planområdet i dag er visuelt skjemmende for omgivelsene med brakker, lagervirksomhet osv., og at en utbygging i samsvar med planforslaget vil bidra til en opprydding og en estetisk utforming og oppgradering av området.

ØV har som formål å sikre Østmarka som natur- og friluftsområde og å få flest mulig til å bruke Marka. Derfor er det for oss et overordnet mål at området ikke gradvis spises opp og bygges ned, at atkomsten til Østmarka ikke svekkes og at randsonene til Marka beholdes, skriver Jan Olav Nybo, styremedlem i Østmarkas Venner (ØV) i høringsuttalelsen til Plan- og bygningsetaten.

Han har skrevet brevet sammen med leder av Østmarkas venner, Steinar Saghaug.

Ikke godt nok argument

I brevet forklarer foreningen at planområdet ligger inneklemt mellom en bensinstasjon i sør og atkomstparkering/viktig innfallsport til Østmarka i nord. Rett øst for området går en turvei i nord-sørretning. Eiendommen grenser til Østmarka i sør og øst og til friområde i nord.

Det er riktig at planområdet i dag framstår som relativt lite attraktivt, inngjerdet, med lagerbygninger og anleggsmaskiner. Dette er imidlertid ikke noe argument for å bygge ned området med boliger og barnehage med relativt høy utnyttingsgrad. Dersom lagerbygningene og maskinparken ble fjernet, ville området framstå som en naturlig og attraktiv del av Marka, og som et grøntområde i nærmiljøet for bebyggelsen rundt, skriver han.

Full parkering

Nybo peker også på at atkomstparkeringen rett nord for planområdet har altfor liten kapasitet, og at den er overfylt store deler av året. Situasjonen er særlig kaotisk om vinteren fordi parkeringen danner en naturlig innfallsport til Østmarka. I tillegg er parkeringsplassen mye brukt av folk som bor i nærheten, så ØV frykter at opptil 74 nye boenheter og barnehage vil gjøre problemet enda større.

ØV har lenge jobbet for å utvide parkeringsarealet for å gi Markabrukerne et enda bedre tilbud, og vi frykter at reguleringsplanen vil sette en stopper for dette. ØV går mot regulering av eiendommen til byggeområde for boliger, barnehage og felles avkjørsel. Vi ønsker i stedet at det skal ryddes opp på området, og at eksisterende installasjoner og bygninger saneres. Da kan planområdet omreguleres til friområde/Marka. Samtidig bør utfartsparkering nord for eiendommen utvides for å øke tilgjengeligheten til Marka. Sekundært ber ØV om at planarealet reduseres vesentlig i øst, nord og nordvest for å redusere konflikten med Marka, friområdet og bekkedraget. Ved å redusere antall boenheter vil også prespå utfartsparkeringen bli mindre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere