RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker kabler i bakken

Flere selskaper kan være behjelpelige med å legge kabler i bakken på privat tomt. Men man må regne med en egenkostnad.

OSLO: Jarle Fosshaug, utbyggingsdirektør i Viken Fibernett, forteller at de forsøker å være behjelpelige med å få kabler i bakken dersom privatpersoner henvender seg.

– Men det er ofte flere aktører inne i bildet, sier Fosshaug og legger til:

– Det er som regel Hafslund eller Telenor som eier stolpene, og vi henger våre kabler i deres stolper. Huseiere som ønsker stolper fjernet fra privat grunn må derfor ta kontakt med stolpeeier. Hvis de godkjenner at stolpen fjernes så kan de igjen ta kontakt med oss. Vi prøver å være behjelpelige med å få kablene i bakken der det er mulig, sier Fosshaug, men påpeker at det normalt er huseier som må ta kostnaden.

– Med mindre det er spesielle avtaler som ligger til grunn, sier han.

Luftkabler og jordkabler

Telenor har den senere tid gravd grøfter over store deler av Nordstrand. På spørsmål om Viken og Telenor søker å koordinere bruken av grøftene, svarer Fosshaug følgende:

– Det stemmer at det stort sett er Telenor som graver i området, selv om vi har noen mindre gravearbeider selv.

Fosshaug forklarer at hvis man graver mer enn 40 meter så skal arbeidet meldes inn i et kartsystem. Dette slik at ulike arbeider i best mulig grad kan koordineres.

– Vi ønsker i utgangspunktet å legge kablene ned i grøfter, men i enkelte av områdene Telenor graver har vi allerede hengt kablene i luften. Hva vi skal gjøre med dem har vi ennå ikke tatt stilling til, sier utbyggingsdirektøren, men bekrefter at de vil bruke noen av Telenors grøfter i forbindelse med utvidelse av Viken fibernett.

– Alle tjener på at arbeidene blir koordinert best mulig, avslutter Jarle Fosshaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere