RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker kontakt med foreldre

Politiet ønsker å komme i kontakt med foreldre eller andre voksne etter overgrep mot barn i sommer/høst.

Lambertseter/Oppsal:

Fra midten av august og fram til 9. oktober 2010 fikk politiet melding om gjentatte forhold hvor en person på ulike steder i Oslo vest tok kontakt med mindreårige jenter for å utføre seksuelle handlinger.

–Dette var i området Grindbakken, Huseby og Eiksmarka – og i tillegg kom det meldinger om det samme fra Ullevål Hageby, Kalbakken, Oppsal og Lambertseter. Etter mye etterforskningsarbeid og rask reaksjon fra involverte på Lambertseter 9. oktober, ble en person pågrepet. Han har siden sittet i varetekt, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid ved

Oslo politidistrikt, Sedelighetsavsnittet.

Mannen har i avhør erkjent at han har vært på de angitte stedene og hatt ulik kontakt med en rekke barn. I tillegg har han også fortalt politiet om tre forhold begått i området Grorud T-banestasjon. Her har han vært inne i ulike oppganger og også inne i en heis hvor han har begått overgrep. Siktede har hittil ikke klart å identifisere stedene han har vært, men dette vil politiet jobbe videre med. Politiet ønsker å komme i kontakt med foreldre eller andre voksne som kan ha hørt fortellinger fra barn som kan knyttes opp mot slike handlinger. Handlingene skal ha vært begått i tidsrommet 1. mars – 9. oktober.

– Saken vil være ferdig etterforsket i løpet av januar 2011, og det vil deretter tas ut tiltale mot mannen, sier politioverbetjenten.

– Det har vært foretatt en rekke dommeravhør i saken idet mange barn har vært vitner til siktedes kontakt med andre barn.

Informasjon som kan identifisere mindreårige som kan ha vært utsatt for overgrep bes ta kontakt med Sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, tlf 22 66 90 50 eller Kriminalvakten ved, tlf. 22 66 99 66.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere