RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker like muligheter


Morten Schau håper flere unge krefter kommer til SVs lokallag på Nordstrand. Vi trenger rekruttering nå, sier han.
Morten Schau håper flere unge krefter kommer til SVs lokallag på Nordstrand. Vi trenger rekruttering nå, sier han.
Nordstrand SVs leder Morten Schau tror krisene verden står ovenfor gjør at vi må tenke mindre på oss selv og mer på det felles gode.

NORDSTRAND: Jeg har alltid vært opptatt av det som er galt og urettferdig i verden. Det bekymrer meg at forskjellen mellom fattige og rike bare blir større og større, sier Schau som meldte seg inn i SV for rundt seks år siden. I fjor ble han valgt til leder for Nordstrand SV.

Kjerneverdier

Schau tenkte seg nøye om før han fant det partiet som best representerte de verdier han selv står for.

Jeg fulgte Kristin Halvorsen nøye. Hun imponerte meg stort. Jeg har aldri angret på valget mitt, sier Schau.

Det var særlig polariseringen i samfunnet og fattigdomsbekjempelse som stod som kjerneverdier da Schau valgte parti. En tydelig miljøpolitikk var også viktig.

Dessuten fant jeg at SV var partiet for barnefamilier. Et parti som jobber mot diskriminering og for integrering. I det hele tatt, et parti som står for gode verdier, sier Schau.

Mye bra

Schau er fornøyd med den sittende regjering.

Jeg ser mye bra som skjer når SV sammen med Arbeiderpartiet kan være med på å forme politikken, sier han og legger til at det fortsatt er mye arbeid som gjenstår.

Jeg er lærer og ser at det er altfor få ressurser i skolen. Det legges mye energi og ressurser i undervisningsformen. Men det vi trenger er flere hender til å utføre arbeidet, sier han.

Se utover

Schau irriterer seg over Høyres mantra om «valgfrihet».

Privatisering fører ikke til en reell valgfrihet. Blir det mange private muligheter vil de som har mest få muligheten til å komme først og få det best. Det blir valgfrihet for de heldige. Hvis de rikeste ikke benytter offentlige tjenester, så mister vi også en stor pressgruppe for at disse tjeneste skal blir bedre, sier Schau.

Han mener likevel at man må ha forskjeller:

Vi må ha lønnsforskjeller for å motivere folk til å ta høyere utdanning og ansvarsfulle stillinger. Problemer er at forskjellene øker, sier han og oppfordrer samtidig flere av bydelens unge til å melde seg inn i Nordstrand SV:

Politikk er moro. Og i SV møter du mange interessant og hyggelige mennesker. De som ønsker en bedre verden, bør melde seg inn i SV, sier han og legger til at det ikke er et parti for individuell egoisme:

Jeg tror det blir bare viktigere og viktigere i tiden som kommer at man legger egoismen bak seg. Vi kan ikke bare tenke på oss selv og våre nærmeste. Det er på tide å se utover, på hva som er bra for samfunnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere