RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen saget over planken, mens direktør i Løvenskiold Vækerø, Carl Otto Løvenskiold, la planken til rette. Dermed er skoleveien blitt tryggere for mange, og turveien har fått en fin oppgradering. Foto: Fredrik Eckhoff
Bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen saget over planken, mens direktør i Løvenskiold Vækerø, Carl Otto Løvenskiold, la planken til rette. Dermed er skoleveien blitt tryggere for mange, og turveien har fått en fin oppgradering. Foto: Fredrik Eckhoff

Ønsker nye samarbeidsprosjekter

Samarbeid måtte til for at det skulle bli noe av den nye broen på turveien ved St. Edmunds vei. Nå etterlyser BU-lederen mer samarbeid mellom offentlig og privat sektor.

ABBEDIENGEN: Der ble planken saget over som det offisielle tegnet på at den nye broen på turveien over Mærradalsbekken på Abbediengen ble åpnet. Til stor glede for turgåere og skoleelever på vei til og fra Bestum skole.

Eksempel på samarbeid

Som vi tidligere har skrevet, er den nye broen et spleiselag med to parter: Bydelen og Løvenskiold Vækerø har delt regningen på 99.000 kroner i mellom seg.

Hvordan ble ideen til?

Vi så problemet med den gamle broen, og nærmeste nabo, Øystein Havgar, presset på for å få til en ny bro. I bydelen hadde vi ikke nok penger til ny bro, så bydelsdirektøren tok kontakt med Løvenskiold, forteller bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen til Ullern Avis Akersposten.

Vi fikk spørsmål for et års tid siden om vi ville være med, og vi svarte spontant positivt på det, forteller direktør i Løvenskiold Vækerø, Carl Otto Løvenskiold. Det er spennende å være med på et slikt prosjekt. Dette er den første broen vi er med og bygger.

Løvenskiold Vækerø har tidligere bidratt med utbygging av blant annet kyststi på Vækerø.

Mer samarbeid?

Carl Oscar Pedersen mener at det bør finnes andre prosjekter bydelen også kan samarbeide med private om.

Denne broen er blitt et OPS-prosjekt (Offentlig-Privat Samarbeid, red.anm.) i miniatyr, sier Pedersen.

Skolebarna skryter

Forrige uke var det duket for den offisielle åpningen. Løvenskiold og bydelsutvalgsleder Pedersen saget over planken, mens nabo og broforkjemper Havgar leste egenskrevet dikt for anledningen.

Skolebarn på vei hjem fra Bestum stoppet opp for å overvære åpningen og skryte av den nye broen.

Den er blitt veldig fin, mye bedre enn den gamle. Nå kan det ikke skje noen ulykker, sier Olivia, Cecilia og Ida fra 7b på Bestum skole.

Hva skal broen hete?

Nå utfordrer Bydel Ullern og Løvenskiold elevene på Bestum skole til å finne et passende navn på broen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere