RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker seg et grønnere senter på Stovner


Senterleder Jo Espen Eriksen ved Stovner senter har fått ønskeliste fra bydel Stovner når han nå går i gang med planene for en utvidelse av senteret.
Senterleder Jo Espen Eriksen ved Stovner senter har fått ønskeliste fra bydel Stovner når han nå går i gang med planene for en utvidelse av senteret.
Bydelsdirektør Maria Brattebakke ønsker seg et grønnere og åpnere Stovner senter når eierne nå varsler rehabilitering og utvidelse.

STOVNER: Steen og Strøm Eiendomsutvikling AS har gitt Dyrvik Arkitekter AS i oppdrag å utarbeide et planforslag i forbindelse med planlagt rehabilitering og utvidelse av Stovner senter.

Del på Facebook

Planforslaget utvikles i dialog med Friluftsetaten som har ansvar for det pågående planarbeidet for ny bydelspark foran senteret.

Bydel Stovner skriver i et brev til arkitektene at de er positive til nytt areal/tilbygg med hovedinngang for Stovner senter.

LES OGSÅ: – Stovner senter er bydelens knutepunkt!

I kommunedelplanen heter det at det er viktig at bydelsenteret gis tilstrekkelige muligheter til å opprettholde sin posisjon eller utvikle seg til det dominerende handelssenteret i bydelen med et hensiktsmessig tilbud innen varehandel og service.

Ønsker bibliotek

Bydelen så gjerne at det nye inngangspartiet og arealet ut mot park og bussterminal huser en møteplass, eksempelvis et nytt og tidsriktig bibliotek og et serveringssted i tilknytning til dette.

– En slik kombinasjon ville skape liv og positiv opplevelse for ulike typer beboere og brukergrupper, skriver bydelsdirektøren. Hun påpeker også at Bydel Stovner er opptatt av at utomhusarealet skal være ferdig opparbeidet samtidig med tilbygg, og at det nye utomhusarealet/torget må være et «grønt» bidrag som gir dagens «lukkede» senter et mykere preg.

Samhandling

Bydel Stovner er opptatt av samhandling med både offentlige og private interesser for å sikre en positiv utvikling.

– Vi oppfatter at Stovner senter er positive til kommunens ulike tiltak i området og at vi i felleskap vil kunne skape et lokalt løft gjennom Groruddalssatsingen og Stovner senters rehabilitering og utvidelse, skriver bydelsdirektør Maria Brattebakke.

Trygge løsninger

– Bydelen er kjent med at det samarbeides med Friluftsetaten. Vi ser at tiltaket kan innebære endret kjøremønster i forbindelse med senterets parkeringshus, for å sikre god flyt i trafikken både på Fossumveien og inn/ut av senteret og senterets parkeringshus.

Bydelen er opptatt av at den nye gang- og sykkelveien langs Fossumveien gis trygge løsninger for myke og harde trafikkanter, ved krysningspunkt dersom den krysser i plan med inn-/utkjøringer til senteret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere