RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker seg høyskole på Alna


Området Kjelsrud-Leirdal bør få seg en make over, mener politikerne på Alna. Området huser i dag mange næringsdrivere av forskejllige slag. Her fra Rundkjøringen rett ved Ikea, som ligger på den andre siden av veien for Strømsveien 314.
Området Kjelsrud-Leirdal bør få seg en make over, mener politikerne på Alna. Området huser i dag mange næringsdrivere av forskejllige slag. Her fra Rundkjøringen rett ved Ikea, som ligger på den andre siden av veien for Strømsveien 314. Foto: FOTO: JULIE MESSEL
De synes det er nok næring på Alnabru nå, men en høyskole! Dét kunne politikerne tenkt seg.

Alna: Det er nemlig kommet inn planer for eiendommen Strømsveien 314, og bydelen er positive til at området Kjeldsrud-Leirdal får en oppgradering.

Forhåpentligvis kan det bidra til en etterlengtet estetisk opprusting av området, samt gjenåpning av sidebekker og bedre tilgjengeligheten for publikum til Alnaparken, lyder bydelsadministrasjonens innstilling til politikerne.

Trafikk

Likevel er det, som ofte på Alnabru, et sterkt politisk ønske om at en utvikling av dette området, forutsetter et forbedret kollektivtilbud som kan betjene områdets ansatte og besøkende.

Allerede i 2008, snakket man om et mulig nasjonalanlegg for fotball i dette området.

Dette bli skrinlagt, da Norge ifjor valgte å trekke sin søknad om fotball EM.

Nå er det imidlertid nye planer på trappene for eiendommer i dette området.

Grøntanlegg og skole

Planforslaget som nå er oversendt- Alna-politikerne søker å få omregulert den 250 000 kvadratmeter store eiendommen fra dårlig utnyttede næringsområder til næring / forretning / tjenesteyting med mulighet for innpassing av lokalsenter og undervisningsanlegg.

Formålene vil være grønnstruktur, forretninger, offentlig eller privat tjenesteyting, næring og kombinasjoner av disse, lyder planinitiativet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere