RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker seg kulturbydel

Aziz Rehman ønsker at Søndre Nordstrand skal erklæres for kulturbydel, slik at man kan gi personene med innvandrer- bakgrunn et tilstrekkelig kulturtilbud.

Søndre Nordstrand: Bydelen har sterkt kulturelt mangfold, men det finnes ikke nok kulturtilbud til de med innvandrerbakgrunn her per i dag. Vi foreslår at Søndre Nordstand blir en kulturbydel slik at man kan tilby et tilstrekkelig kulturtilbud hvor alle fra ulike nasjoner og kulturer kan møtes, sier leder Aziz Rehman for Søndre Nordstand innvandrerforening.

Han ønsker nå å legge dette forslaget fram for politikerne, og han håper at han blir tatt på alvor.

Vi innvandrere har fått mye kritikk for at vi ikke tar nok initiativ i samfunnet. Spørsmålet er om vi får respons når vi virkelig gjør det, forklarer Rehman.

Kulturforum

Rehmans mål er å få tilstrekkelige kulturtilbud både for barn- og unge, eldre og kvinner. Men først tror han det er viktig formelt å opprette bydelen som kulturbydel. Deretter tror han det er viktig å sette ned et kulturforum hvor ulike instanser og interessegrupper samarbeider, utveksler erfaringer- og synspunkter og løser eventuelle utfordringer.

Han kommer nå til å jobbe hardt for å få politikerne til å se behovet for utvidet kulturtilbud for mennesker med minoritets bakgrunn i bydelen, og at den blir en kulturbydel.

Søndre Nordstrand har cirka 40 prosent innvandrere, og det er viktig at også disse beboerne blir tatt seriøst og får noen fritidstilbud, uttaler lederen.

Vil bygge kulturhus

For at man skal tilby kulturaktiviteter er det ifølge Rehman viktig å ha et sted å være.

Vi ønsker å legge frem forslag om å opprette et eller flere kulturhus i bydelen. Det er spesielt viktig for barn- og unge å ha et positivt sted og samles hvor de har mulighet til å gjøre fritidsaktiviteter. Det er også viktig å sette søkelyset på mangfoldet i bydelen vår, sier Rehman.

Det mest ideelle er ifølge han å bygge nye kulturhus. Men han foreslår å ruste opp bygget på Manglerud, som i dag blir brukt av Søndre Nordstrand innvandrerforening, som et alternativ.

Han tror at dersom barn og ungdom har et sted å møtes, og har positive rollemodeller vil dette bidra til at kriminalitet og vold minkes.

Vold og kriminalitet blant ungdom med minorites bakgrunn øker, men jeg tror dette ofte skyldes at de ikke har noe sted å være, sier Rehman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere