RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette bildet fra en flyer som illustrerer flombelysning på en eventuell kunstisbane på Bogstad, fikk prosjektgruppen for Bogstad Vinterparadis til å reagere.
Dette bildet fra en flyer som illustrerer flombelysning på en eventuell kunstisbane på Bogstad, fikk prosjektgruppen for Bogstad Vinterparadis til å reagere.

Ønsker søksmål velkommen

Paal Espen Hambre i Naboaksjonen mot kunstisbane på Bogstad ønsker en uttalelse offentliggjort etter Ullern Avis Akerspostens artikkel om et eventuelt søksmål fra Bogstad Vinterparadis mot Naboaksjonen.

BOGSTAD: I et intervju med Bo Callander i forrige utgave av Ullern Avis Akersposten, vurderte prosjektgruppen i Bogstad Vinterparadis å gå til søksmål mot Naboaksjonen. I følge Callander har dette sin bakgrunn i det han mener er bevisst og langvarig feilinformasjon og desinformasjon om følgene av en eventuell kunstisbane på Bogstad. Blant annet ble saken illustrert med bilder fra en flyer som Naboaksjonen har utgitt. Disse illustrerer virkningen av flombelysning på en kunstisbane. Noe Callander reagerte sterkt mot.Her er Hambres uttalelse:

«Vi ønsker et søksmål fra Bogstad Vinterparadis velkommen, og har ingenting å skjule. I vårt informasjonsskriv, hvor de to aktuelle bildene er trykket, går det helt klart frem at det ene bildet er manipulert til å illustrere hvordan en fremtidig situasjon vil kunne se ut når et stort areal med snø og is flombelyses. Ifølge Norsk Polarinstitutt og CICERO reflekterer snø og is det aller meste av sollyset. Det er ingen grunn til å tro at det kraftige lyset fra lyskastere på mellom 200 og 500 lux plassert 20 meter over isflaten vil ha en refleksjonsgrad som ikke vil være betydelig, og dertil utgjøre et negativt element i hele nærområdet.

Lysmengden er, som det også står i flyeren vår, estimert på grunnlag av det eksisterende lyset på Fossum bruk, lengst til høyre i bildet.

Naboaksjonen har ikke på noe tidspunkt hevdet å ha ekspertkompetanse på verken det ene eller andre, derimot har vi latt det gå klart frem hvis det dreier seg om antakelser om fremtidige tilstander. Så også i denne situasjonen.

For øvrig har vi liten tiltro til baneforkjempernes såkalte fagkonsulenter, det vi har sett av uavhengige konsekvensutredninger fra deres side så langt er lik null. At et arkitektkontor som må antas å ha store økonomiske interesser i prosjektet går ut og taler «vinterparadisets» sak, kan vi for øvrig ikke se burde tillegges noen tyngde i det hele tatt.

Når det gjelder prosjektgruppens gjentatte og uforståelige kritikk av antallet protestuttalelser, blir jeg kraftig overrasket når de påstår at vi tidligere hevdet å ha 1000 underskrifter. Dette utfordrer jeg dem til å dokumentere. Derimot har vi uttalt at vi forventet å nå 1000 underskrifter innen en viss periode, forutsatt at veksttakten i antall innkomne protestuttalelser holdt seg på samme nivå. På grunn av fellesferien gikk veksten i antall protester dessverre litt tilbake på det aktuelle tidspunktet. Foreløpig har vi rundt 750 protestuttalelser, de aller fleste offentliggjort på Plan- og bygningsetatens hjemmesider.

For øvrig burde prosjektgruppens ledere gå i seg selv for å finne svaret på hvorfor det senere informasjonsmaterialet fra Naboaksjonen ikke lengre inneholder navn på ledere og talspersoner. Den måten en rekke banetilhengere har oppført seg på overfor oss, eksempelvis gjennom gjentatte personangrep i media, samt trusler via telefon og e-post, sier sitt om den saken. Vi er vanlige familiemennesker som kjemper med nebb og klør mot et prosjekt vi mener vil ha store negative virkninger på nærområdet vårt, og forventer ikke å bli møtt på en så useriøs og ufin måte.»Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere