RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker strengere lover for mobil i bil


Det er ikke uvanlig at folk tekster mens de kjører bil, og nå vil Trygg Trafikk har et skjerpet regelverk.
Det er ikke uvanlig at folk tekster mens de kjører bil, og nå vil Trygg Trafikk har et skjerpet regelverk. Foto: ARKIVFOTO
Trygg Trafikk ønsker et strengere lovverk for mobilbruk i bil, og mener at altfor mange ignorerer forbudet.

OSLO: – Det har vært en høring ute angående denne problematikken hvor det blir foreslått et skjerpet regelverk, sier direktør i Trygg Trafikk, Kari Sandberg.

Slik loven er i dag forekommer det et pålegg på 1300 kroner dersom du blir tatt i å snakke i håndholdt mobiltelefon. Dessverre viser tall fra politiet at det er mange som ignorerer denne loven, og Trygg Trafikk håper et strengere lovverk kan hjelpe på denne statistikken.

Del på Facebook

Over 20.000 forelegg

Hele 13.436 personer fikk forelegg på 1300 kroner for å bruke håndholdt mobil i 2008, melder Statens innkrevingssentral, mens i 2010 hadde det tallet økt til 20848 personer, en nesten dobling på to år, og nå ligger det an til å bli enda høyere i 2011.

Og det er ingen tvil på hvem som er de største synderne for av de bøtelagte var over 15 000 personer menn.

Alvorlige konsekvenser

Det finnes til dags dato ingen spesifikk lov som omfatter teksting, men det ligger under Vegtrafikkloven paragraf 3 som sier: Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Under denne loven ligger også teksting som opplagt forstyrrer føreren.

– Dersom en bil kjører av veien, eller er involvert i en ulykke på grunn av teksting eller annen distraherende oppførsel kan det føre til alvorlige konsekvenser og tiltale, sier Runar Karlsen i utrykningspolitiet.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere