*Nettavisen* Nyheter.

Nummer seks i Europa

Rommen hadde ikke marginene helt med seg i mellomspillet i Nike Premier Cup, men ble likevel nummer seks i turneringen. Foto: Rommen SK G95.

Rommen hadde ikke marginene helt med seg i mellomspillet i Nike Premier Cup, men ble likevel nummer seks i turneringen. Foto: Rommen SK G95.

Rommen endte til slutt på sjetteplass i Nike Premier Cup.

ÅRHUS / ROMMEN: 15-åringene til Rommen SK storspilte i Nike Premier Cup i Danmark fredag. Dermed var de sikret en plass blant de åtte beste i den europeiske toppturneringen allerede før lørdagens kamper.

Lørdagen ble tøffere for Rommen-gutta. I første kamp møtte de danske Brøndby til en ren gruppefinale. Danskene vant 2-0, uten at Rommen-gjengen deppet av den grunn. De var uansett videre til sluttspill.

– Vanvittig gode

Første motstander i mellomspillet var tyrkiske Bucaspor. Her tapte Rommen 2-0 mot et godt lag, som til slutt vant hele turneringen.

– ALLE spillerne var helt vannvittig gode, med en treffsikkerhet i pasningene man kun ser på tv (og da tenker jeg ikke Norsk tippeliga), skriver Rommen-gutta på sin blogg.

Andre mellomspillkamp mot Vasas Academy fra Ungarn ble en tøff match for Rommen. Ungarernes tøffe spill vippet groruddølene av pinnen, og Rommen fikk ikke til spillet sitt. Dermed endte kampen 0-0.

Nesten bronsefinale

Med seier i siste mellomspillkamp, mot slovenske FC Bravo, ville Rommen være klare for bronsefinale. Rommen var også det klart beste laget, men slovenerne forsvarte seg godt. En skuffet Rommen-gjeng måtte ta til takke med 1-1.

Dermed avsluttet Rommen turneringen med kamp om femteplassen, mot FC Zürich fra Sveits. Og igjen ble Rommen satt ut av et hardtspillende lag.

– Dette er det absolutte lavmål, de går av med seieren, men går også av banen med 1 rødt og 6 gule kort, melder Rommen på bloggen sin.

Tidenes beste norske?

Dermed endte Rommen på sjetteplass i Nike Premier Cup, trolig den beste prestasjonen av et norsk lag noen gang. Likevel var gutta litt skuffet, etter at flere jevne kamper gikk i deres disfavør i mellomspillet.

– Vi er 1 mål fra bronsefinale i Nikecup og har vanskelig for å fordøye at vi ikke klarte mer enn uavgjort mot to lag som vi helt klart hadde stor mulighet for å slå. Det kan sikkert virke litt i overkant jålete å deppe over 5. eller 6. plass i Nikecup, men med så små marginer må man nesten ha vært her for å skjønne det, oppsummerte Rommen-gutta på bloggen sin.

Med sin sjetteplass endte Rommen bedre plassert enn europeiske toppklubber som Røde Stjerne, Slavia Praha, PSV Eindhoven, Dinamo Zagreb og Legia Warzawa.

Se komplette resultater her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.