RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nurejevs dans i Operaen


 
 
Når den klassiske balletten Don Quixote har premiere i Operaen på lørdag, er det med koreografi av den legendariske danseren Rudolf Nurejev.

Nasjonalballetten satt opp denne balletten sist i Folketeatret i 1995, men den får nå premiere på Hovedscenen i Bjørvika med ny scenografi og nye kostymer tegnet av den anerkjente designeren Sandra Woodall.

Dessuten er det Nurejevs egen danser fra hans tid som sjef for balletten i Paris som setter opp Don Quixote med Nasjonalballetten. Tidligere prima ballerina Isabelle Guèrin ble som ung danser kastet inn i den kvinnelige hovedrollen i Don Quxote av den da ferske ballettsjefen Nurejev. Etter dette jobbet de sammen i en årrekke.

Don Quixote er et av kjerneverkene i klassisk ballett og alle de store ballettkompaniene, som Bolsjoiballetten og New York City Ballet, har den i sitt repertoar.

Som i romanen ved samme navn, handler balletten om Don Quixote som drar ut i verden for å utøve gode riddergjerninger. I ballettversjonen vikles imidlertid Don Quixotes eventyr inn i kjærlighetshistorien om Kitri og Basilio. Rollene som Kitri og Basilio er noe av det mest teknisk krevende som finnes i den klassiske balletten og det er tre par som alternerer på disse rollene.

Kitri: Maiko Nishino / Christine Thomassen / Miharu Maki
Basilio: Paulo Arrais / Kaloyan Boyadjiev / Gakuro Matsui
Don Quixote: Ole Willy Falkhaugen
Snaco Panza: Thomas Halvorsen
Koreografi: Rudolf Nurejev basert på Marius Petipa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere