RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Audi for hytteveien


Her er de første bildene av Audi A4 Allroad.
Her er de første bildene av Audi A4 Allroad.
A6 Allroad har fått en billigere og enklere lillebror.

- Med A4 Allroad blir en populær biltype tilgjengelig for en større kjøpegruppe, sier Paul Hegna, informasjonsdirektør i MøllerGruppen.

- Samtidig kompletterer vi allroad-segmentet vårt, der vi fra før av har A6 Allroad, Q5 og Q7, sier Hegna.

A4 Allroad har den samme stilen som A6 Allroad, men har en noe lavere grad av komfortutstyr. A6 Allroad har blant annet luftfjæringer, noe A4 Allroad ikke har.

Tre motorer

Audi A4 allroad quattros motorprogram vil innledningsvis bestå av én bensinmotor og to dieseler, alle med turbolader og direkte drivstoffinnsprøytning og alle med utslipp som tilfredsstiller den strenge Euro 5-standarden.

Den velkjente 2.0 TFSI-motoren på 211 Hk skal klare seg med 0,81 liter på mila, og gir Audi A4 allroad quattro en akselerasjon fra 0-100 km/t på 6,9 sekunder.

Alternativ to er 2.0 TDI-motoren på 170 Hk, Common rail og 350 Nm dreiemoment. Den skal ha et gjennomsnittsforbruk på 0,64 liter per mil. 0-100 km/t går unna på 8,9 sekunder.

Det tredje alternativet er V6-motoren 3.0 TDI som produserer formidable 500 Nm dreiemoment og 240 Hk. Kombinert med S tronic-girkassen betyr det null til hundre på 6,4 sekunder og et mulig gjennomsnittsforbruk på 0,71 liter per mil.

18 cm bakkeklaring

De ytre målene avslører en lengde på 4,72 meter, en bredde på 1,84 meter og en høyde på 1,5 meter. (Audi A4 Avant har målene 4,70 m/1,8 m/1,43 m). Bakkeklaring er på 18 cm.

Bagasjerommet, som i utgangspunktet rommer 490 liter, kan utvides til 1430 liter ved at bakseteryggen felles ned. En én meter bred skiluke i baksetet gjør det lett å laste inn selv de bredeste fatskiene.

Permanent firehjulstrekk hører med til standardutrustningen. Kreftene blir fordelt mellom for- og bakakslingen via en mekanisk senterdifferensial som i utgangspunktet distribuerer kreftene i en 40/60-fordeling foran/bak, men under mer krevende omstendigheter vil store deler av kreftene kunne fordeles forover eller bakover etter behov.

Luftavkjølte seter

En barsk grill med krombelagte, vertikale striper, robuste støtfangere, store luftinntak og sporty eksosrør er noen av detaljene som bidrar til å gi A4 Allroad en litt røff look

Når Audi A4 allroad quattro kommer til forhandlerne senere i år, vil det være med en standardutstyrsliste som blant annet inkluderer 17-toms lettmetallfelger, tåkelys, vaskesystem for frontlyktene, takrails, automatisk klimaanlegg og elektromekanisk håndbrekk.

A4 Allroad kan også leveres med luftavkjølte seter (ved hjelp av vifter i setene) noe som er særdeles behagelige på varme sommerdager med lange køer.

Audi A4 allroad quattro vises for første på bilmessen i Genève i mars og lanseresMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere