RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny bane til cricket

LEDER, 11/6-'09

Konflikten mellom cricketspillerne på Rommensletta og de nærmeste naboene fortsetter denne uka. I forrige måned klaget naboene over at cricketspillerne hadde utvidet gressbanen ut på turveien ved siden av. Gresset ble fjernet, men nå er samme bane markert med et kritt - og naboene føler seg igjen presset ut.

Sistnevnte episode er foreløpig siste kapittel i en langvarig konflikt mellom cricketspillerne og beboerne på Rommen. Naboskapet har vært dårlig siden cricketbanen ble etablert i 2002, og slik banen ligger, er det ingen grunn til å tro at det skal bli bedre med det første.

Vi forstår frustrasjonen blant beboerne på Rommensletta. Det er frustrerende å ha en nabo som tar seg til rette og gjentatte ganger bryter de pålegg som kommer fra ansvarlig etat. Cricketfolket ber i dagens avis beboerne om å lære seg folkeskikk. Da er det viktig at cricketspillerne selv gjør en innsats for å få et bedre forhold til naboene. Hvis anklagene om forsøpling, ulovlig parkering og beslag på nye landområder stemmer, er det cricketspillerne selv som bør passe oppførselen sin.

Samtidig er det også viktig at naboene ikke legger bort all godvilje. Det er lite konstruktivt å være kategorisk negativ til alt som har med cricket å gjøre. En god start kunne vært å få en dialog, for eksempel i dette møtet som cricketspillerne sier de har invitert til. Da kunne man funnet en løsning som begge parter kunne levd med en stund.

I det lange løp er det likevel ingen tvil om at Rommensletta er en dårlig plass for en cricketbane i Groruddalen. Gressbanen er for liten, og både fotballspillere, turgåere og beboere kommer tett på. Cricket har ikke de store tradisjonene i Norge, og dermed heller ikke bygging av cricketanlegg. Men etter hvert som norsk cricket har vokst, bør også anleggsbyggingen henge med. Nå bør kommunen ta grep for å sikre cricketspillerne et sted å drive sin idrett. Hvis det er plass til et nasjonalanlegg for fotball i dalbunnen, bør det være plass til en fullverdig cricketbane også.

Idrett er viktig både med tanke på folkehelse, vennskapsbygging og kriminalitetsbekjempelse. For andre idretter er det en selvfølge å ha tilfredsstillende anlegg. Slik bør det være for cricket også. Nå bør kommunen ta grep for å sikre cricketspillerne et sted å drive sin idrett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere