*Nettavisen* Nyheter.

Ny barnehage i dalen for Bydel Sagene

Østausa barnehage på Furuset kan bli gjenåpnet, men det er barn fra Sagene bydel som får plassene. Alna-foreldre vil nemlig ikke bruke barnehagen.

Furuset: Østausa barnehage ble nedlagt i forbindelse med budsjettinnsparinger og mangel på søkere i 2002.
Bydelen har ikke tilstrekkelig med søkere til å drive barnehagen, sier avdelingsleder for Barn og Unge i Bydel Alna, Marit Hoff. Hun forteller at det ikke blir aktuelt for bydelen å ta i bruk barnehagen, da foreldre synes barnehagen ligger for langt unna.
Området har ikke nok interesserte søkere. Da barnehagen ble opprettet var det flere barnefamilier, men det som skjer er at barna blir voksne og familien blir boende, sier Hoff, og påpeker at befolkningssammensetningen i området i dag er omtrent lik det den var for to-tre år siden.
Nisje
Stiftelsen Urtehagen drev barnehagen til desember i fjor før de trakk seg ut for å sentralisere sitt tilbud på Grønland. Marit Hoff sier at Urtehagen kunne drive Østausa barnehage fordi de hadde et spesielt tilbud.
De hadde spesielt interesserte som ønsket en muslimsk barnehage, men vi kan ikke gjøre det, vi må drive en vanlig kommunal barnehage, sier Hoff.
Sagene på desperat jakt
I Bydel Alna var det 20 barn som ikke fikk tildelt plass ved hovedopptaket i fjor, men det er mange flere som venter på plass.
Vi har mange søkere på søkerlista, og trenger flere barnehageplasser i bydelen. Dette arbeider vi med å få opprettet, men plassene må opprettes i områder hvor det bor interesserte søkere, forteller Hoff.
I Bydel Sagene er det nå rundt 300 barn uten barnehageplass, og det har nå ført til at bydelsadministrasjonen ser etter alternative løsninger. Østausa er i god stand og er fortsatt egnet til barnehagebruk, og bydelen vil nå busse barn fra Sagene til Furuset for å redusere søkerlisten.
Vi har bestemt oss for å gå videre etter at vi har mottatt veldig positiv respons fra foreldre, sier barne- og ungdomssjef Per Morten Johansen i Sagene bydel. Bydelen vil nå kontakte Omsorgsbygg om muligheten for å leie bygget og undersøke kostnader og sikkerhet rundt bussingen.
Johansen sier at målet er å ha alt ferdig til august, men legger vekt på at dette er en midlertidig løsning.
Utgangspunktet for alle er jo at man helst vil ha en barnehageplass i nærmiljøet, og hvis vi greier å få nok plasser her kommer det til å utkonkurrere en to-mils busstur, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.