RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny barnehage på gamle Elvebakken

I tillegg til leiligheter vil gamle Elvebakken skole huse ny barnehage.

Sentrum: – Folk flytter ikke lenger ut av byen når barna er to år gamle. Vi trenger derfor et bredere tilbud, sier gruppeleder for St. Hanshaugen bydelsutvalg, Rune Aale-Hansen (H). Sammen med byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H), er han svært fornøyd med at byrådet har bestemt at Osterhaus gate 22 og Hausmanns gate 37-39 skal utvikles til barnehage og boliger.

– Alle detaljer er ikke på plass, men jeg anslår at barnehagen vil ha dekning for mellom 100-200 barn med inntil ni avdelinger. Den vil forhåpentligvis stå ferdig i 2013, sier en fornøyd Aale-Hansen.

Utfordring i indre by

Høyrepolitikeren forteller om de mange utfordringer med å bygge barnehager i indre by.

– Antall barn i Oslo øker og folk ønsker å bli boende i indre by, sier Aale-Hansen.

Folke Fredriksen legger til at det ikke er mange plasser i Hausmannsområdet som egner seg for barn.

– Jeg har selv en toåring, og jeg ville ikke sluppet barnet mitt av syne i et så trafikkert område. Det er derfor viktig at denne delen av byen får et sted som lokalbefolkningen også kan bruke som fritidsplass etter at barnehagen er stengt, sier han.

Sentralt

Aale-Hansen og Folke Fredriksen tror området til gamle Elvebakken skole er midt i blinken for barn.

– Dette vil bli en flott barnehage, med lett adkomst for dem som kjører. Kristparken og Akerselva ligger også i nærheten, sier Aale-Hansen.

Han forteller videre at Hausmannsområdet skal oppgraders på mange plan.

– Det er en del trafikkutfordringer i Hausmannsgate, men det skal blant annet komme miljøgate i Møllergata, som vil utgjøre en stor forskjell, poengterer han.

Vil bevare

Folke Fredriksen forteller at det fortsatt vil være mulig å benytte en del av den gamle skolen til undervisning, og at det i tillegg vi være mulighet for inntil ti leiligheter i rektorboligen. Han understreker også at de store trærne mot Osterhaus gate vil bli bevart.

– Byrådet ønsker at det skal være attraktivt å bo i byen, også med barn, avslutter Folke Fredriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere