Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny barnehage ved Akerselva

BARNEHAGE: Ny barnehage på gang til høyre i bildet - der det går skrått opp mot Kristoffer Aamodtsgate.– Mye boligbygging i området, gjør at det
BARNEHAGE: Ny barnehage på gang til høyre i bildet - der det går skrått opp mot Kristoffer Aamodtsgate.– Mye boligbygging i området, gjør at det
– Det er mange nye boliger under oppføring i dette området, og det vil bli behov for nye barnehageplasser, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

NYDALEN: Byrådet går inn for at det etableres en barnehage med fire avdelinger, på nedsiden av Kristoffer Aamots gate - like ved der Fernanda Nissensvei går inn fra Kristoffer Aamots gate. Selve barnehagebygget foreslås plassert mot veien for å skjerme lekeplassen for trafikk.Barnehagen vil i følge byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) få gode solforhold, og lekeplassen vil være åpen for allmennheten utenom barnehagens åpningstid.

Transformasjonsområde

– Barnehagen inngår i et større transformasjonsområde som omgjøres fra industri til bolig med flere barnehager og barneskole. Det bygges mange boliger i blant annet Nydalsveien, Fernanda Nissens gate og Sandakerveien, sier Folke Fredriksen (H), og legger til at det er god kollektivdekning i området både med buss og t-bane.

Det planlegges også egen hente/bringe-sløyfe på området.

Forurenset grunn i området skal også ryddes vekk etter industrivirksomhet og snødeponi, utleier av tomten blir Avantor AS. Byrådet forutsetter at barnehagen blir bygget og driftet privat.

Inntil barnehagen skal det bli nytt friområde og barnehagen vil ligge nært til Akerselva miljøpark.

Til byutviklingskomiteen

– Dette gir oss en bredere grønn korridor fra Lillo gård til Akerselva og mellom elven og Fernanda Nissens gate 1. Dessuten blir gangforbindelsen mellom Kristoffer Aamodts gate og Akerselva forbedret, sier byråden.

Saken er nå sendt videre for behandling i byutviklingskomiteen, og deretter skal den til bystyret for endelig avgjørelse.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!