*Nettavisen* Nyheter.

Ny bilbrann i Prinsdal

  Foto: Illustrasjonsfoto

Forrige uke ble tre biler ødelagt i brann i Prinsdal. Nå har det skjedd igjen. Les om dette og resten av ukas politilogg her.

Manglerud politikrets: Forrige uke ble tre biler ødelagt i brann i Trygve Strømbergs vei i Prinsdal. Mandag kveld kom det ny melding om bilbrann i samme vei.

– Vi ble kontaktet og fortalt at det var hørt et smell, og like etter brant det, forteller overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

Da politiet kom til stedet, var to biler ødelagt. Det ble satt i gang søk med hund med spor mot Gydas vei i Oppegård. Men antakelig har to personer forsvunnet i ventende biler.

Politiet er interessert i vitneobservasjoner i forbindelse med brannene. Den siste ble altså meldt mandag kveld litt før klokken 23.Fra politiloggen fortelles det ellers om:

Innbrudd

Mandag kveld ble det meldt om innbrudd i en bolig i Herregårdsveien på Ljan. Tyv(er) hadde kommet seg inn gjennom et vindu i en verandadør. Boligeier gir etter hvert politiet melding om hva som ble stjålet.

Sto i fotgjengerfelt

Tirsdag morgen kom politiet over en bil med nødblinken på ved krysset Ljabruveien/

Mortensrudveien på Hauketo. Den var forlatt i fotgjengerfelt. Bilen ble fjernet av Viking.

Pågrep etterlyst

Politiet kom natt til tirsdag over en person i Lofsrudveien på Mortensrud. Han ble pågrepet i det han var etterlyst for tidligere forhold. Det var en 47 år gammel mann.

Ble frasjålet lommebok

Torsdag litt før klokken 15 fikk politiet igjen melding om at en gammel dame var frastjålet lommeboken sin.

Dette skjedde i Langbølgen ved taxiholdeplassen utenfor det gamle senteret.

Den 89 år gamle kvinnen har fortalt at hun ble kontaktet av to menn som snakket engelsk. De hadde hatt et kart og spurt om veien. Da de forsvant, oppdaget kvinnen at lommeboken var borte fra vesken.

– Vi kan bare nok en gang advare mot disse, sier Dag Harald Drevsjø.

– Vær ikke behjelpelig med å hjelpe disse «turistene» med å finne veien. Det ender med at du mister verdier, for dette er profesjonelle folk.

Avskiltet og anmeldt

Snaue to timer inn i onsdagsnatten stoppet politiet en bil i General Ruges vei på Bøler. Bilen var begjært avskiltet, og den 39 år gamle føreren hadde ikke sertifikat. Han ble anmeldt for dette og så forsvant skiltene.

Tatt igjen uten førerkort

Onsdag ettermiddag stoppet politiet en bil i Ljabrubakken. Sjåføren kunne heller ikke denne gangen vise at han hadde førerkort. 26-åringen var tatt flere ganger tidligere for samme forhold. Nå ble bilen avskiltet og mannen fikk bruksforbud.

Gikk rundt i rundkjøring

Det gikk rundt både oppe i hodet på en mann og bokstavelig rundt i rundkjøringen på Klemetsrud natt til torsdag.

Politiet fikk melding om at en bil hadde krasjet i rundkjøringen Enebakkveien/Ljabruveien. Et vitne klarte å ta tak i en meget beruset mann, men han klarte å stikke av inne politiet kom.

En hundepatrulje hadde imidlertid ikke vanskelig med å følge spor, og en 34 år gammel mann fra Littauen ble funnet i det han forsøkte å stikke seg bort på skolen. Han ble betegnet som meget beruset - og møkkete.

Mye røyk

Natt til torsdag kom det melding om mye røyk i en blokk i Dyretråkket på Holmlia. Da politi og brannvesen kom til stedet, hadde beboere trukket ut. Ingen var skadet. Brannen var i en søppelsjakt, og hadde muligens oppstått i aske.

Det ble raskt slukket, og beboerne kunne gå inn igjen etter utlufting.

Påkjørt bakfra

En kvinne ble kjørt til legevakten med smerter i brystet etter at bilen hun satt i ble påkjørt bakfra. Dette skjedde på E6 innover ved forbrenningsanlegget torsdag morgen.

Dette førte til en del trafikale problemer.

Var ikke tyver

Skepsisen var stor hos en person som torsdag morgen oppdaget at to karer løftet ut en verandadør i Ole Moes vei på Nordstrand. Det viste seg imidlertid denne gangen at et ikke var snakk om innbrudd. Boligen var under oppussing, og de to var snekkere som skulle bytte dør.

Krasjet i garasje

Politiet fiikk torsdag ettermiddag melding om at en bil hadde krasjet inne i et garasjeanlegg i Elgtråkket på Bjørndal.

Det viste seg at bilen var avskiltet på grunn av manglende EU-kontroll som skulle vært utført i oktober 2010.

Fylleslagsmål

Torsdag ettermiddag kom det melding om slåssing på T-baneområdet på Manglerud. Tre personer hadde barket sammen. Den ene var så overstadig beruset at han måtte en tur innom legevakten før han ble kjørt i arresten. De to andre ble dimitert etter at personalia var notert. De tre var h.h.v. 30, 33 og 34 år.

Forsvant på sykkel

Litt over klokken 03 natt til fredag ble det meldt om at innbrudd var på gang i Nordåsveien på Holmlia. En mann var observert da han kom ut av en bod og forsvant i retning Åsbråten på sykkel. Vedkommende skulle være i alderen 35-40 år og være mørkkledd. Han ble bort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.