*Nettavisen* Nyheter.

Ny Bjørnsletta skole i 2014

Skolen blir fysisk delt opp, hvor de yngste og eldste elevene skilles ut. Under ballbanen planlegges flerbrukshall.

Dagens ungdomsskole rives og blir erstattet med en skole som skal huse 750 elever fra 1– 10. trinn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skolebygget vil være synlig med tre etasjer mot Kolsåsbanen.

Klikk på bildet for å forstørre.

To etasjer med uteområde på «taket» av første etasje vil være synlig langside mot boligområdet.

BJØRNSLETTA: Byrådet går inn for at Bjørnsletta skole rives og erstattes med en moderne og større skole. Skolen ligger i et etablert bomiljø og er i dag en ren ungdomsskole med cirka 200 elever.

– Det er positivt at grunnskoler ligger i etablerte bomiljø. Grepet med å utvide en eksisterende skole for å få flere plasser er logisk og effektivt for å nå behovet om flere skoleplasser, sier byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H).

Flerbrukshall

Skolen deles opp i tre separate volumer, hvor det er planlagt at 1.–4. trinn, 5.–7. trinn og 8.–10. trinn fordeles på disse. Ut mot Kolsåsbanen vil skolen fremstå med tre etasjer og mot boligfeltet vil to etasjer være synlige. Mellom byggene vil det bli uteplass på «taket» av første etasje og store uteområder på siden av skolebyggene. Det er planlagt en nedsenket flerbrukshall med ballbane på toppen av denne.

Trafikksituasjonen

Med en neste firedobling av elevmassen vil det bli betydelig mer trafikk til området.

– Det er lagt inn flere tiltak for å bedre trafikksituasjonen og adkomsten til skolen. Tilgjengeligheten til skolen bedres dermed i forhold til dagens situasjon, sier Fredriksen.

Det skal også etableres to spesialavdelinger for autister ved skolen. Etter planen skal skolen stå ferdig ved skolestart i 2014.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag