*Nettavisen* Nyheter.

Ny bok fra Anne-Cath

Anne-Cath. Vestly har endelig fått ferdig den nye boken om Monrad. Der lager han og mormor en klubb med alle vennene på Tiriltoppen.

Da Nordstrands Blad skrev om Anne-Cath. Vestly i mars i fjor hadde hun så mange jern i ilden at hun slet med å få tid til å skrive på den nye boken om Monrad. Nå er den endelig ferdig, og det har blitt 160 sider forfatteren fra Bøler har kalt "Monrad og Mormor i den store klubben".

I live

I boken "Monrad tenker" ble vi kjent med Monrad. Faren hans var savnet etter en båtulykke utenfor Afrika. Alle trodde han var død, bare Monrad nektet å gi opp håpet om at han fremdeles levde. Og heldigvis fikk Monrad rett! Faren var ikke død, men bare hardt skadet, og var blitt tatt godt hånd om av noen snille mennesker. Nå sitter faren i rullestol, og drømmer om at livet skal bli som det var. Han drømmer spesielt om at han en gang skal få returnere til Afrika for å få takket de menneskene som holdt liv i ham da han var så syk.

Med i tiden

I boken trekker Anne-Cath. Vestly frem igjen nesten alle sine kjente og kjære figurer. De har nå blitt venner og skal sammen danne en klubb, hvor alle skal være snille mot hverandre.
Handlingen foregår på Tiriltoppen og i huset i skogen. Forfatteren er som alltid med i tiden og har med alt fra innvandrere til narkomane fedre i fengsel og oljearbeidere.
Boken er litt rotete, og det er masse mennesker med. I denne boken er jeg fryktelig opptatt av tegningene, for denne gangen har jeg fått lov til å være meg selv og gjøre akkurat som jeg vil. Derfor er også mine spesielle tegnemennesker på forsiden.

Oppmuntring

Vestly forteller at hun har fått masse oppmuntring av de andre kunstnerne som bor i Kunstnerboligene på Bøler.
De fikk se tegningene før jeg leverte dem og det er veldig gøy at de var så oppmuntrende. Det var også de som rådet meg til å be om å få mer luft rundt tegningene, derfor ga Gyldendal meg en større bok.
Fram til 1993 var det ektemannen Johan som illustrerte alle bøkene hennes.
Da Johan døde orket jeg ikke at en ny kunstner skulle lage Johans tegninger, så jeg begynte å tegne selv, forklarer hun.
Om det kommer enda en bok om Monrad kan hun ikke svare på.
Jeg vet ikke om det kommer en bok til. I 2004 har jeg druknet litt i og med at jeg har reist rundt til så mange foreninger for å snakke om voksenboken min.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.