RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny bom ga tap


Butikksjef Rune Repp (til venstre) konstaterer at det er mange færre kunder i butikken enn tidligere. Daglig leder i Narvesen på Sjølyst, Roy Staurvik, opplever den samme tendensen. Foto: Vidar Bakken
Butikksjef Rune Repp (til venstre) konstaterer at det er mange færre kunder i butikken enn tidligere. Daglig leder i Narvesen på Sjølyst, Roy Staurvik, opplever den samme tendensen. Foto: Vidar Bakken
Bommen i Karenslyst allé er blitt en stor trussel for de næringsdrivende. ICA Supermarked hadde en omsetningssvikt på hele 44 prosent sist uke.

SJØLYST: – Jeg kjenner godt kundegruppen og vet at jeg har mistet kunder fra dette området etter at bomringen kom på plass. Sist uke hadde vi en omsetningssvikt på hele 44 prosent sammenliknet med i fjor. I forrige uke hadde jeg cirka 5000 betalende kunder mot 9500 for ett år siden, sier utikksjef i ICA Supermarked, Rune Repp

Påsamme side av bommen

– Totalt vil omsetningssvikten bli på cirka 35 prosent i januar. Det er ikke bra, sier Repp.

.Lokalavisen Frogner har tidligere skrevet om en rekke næringsdrivende som er rammet av plasseringen av bommen. Tendensen har bare blitt verre.

Etter at Karenslyst Allé ble åpnet for gjennomkjøring og bommen kom på plass, havnet begge ICAs forretninger, ICA Maxi og ICA Supermarked, på samme side av bommen. Før var ICA Supermarked inne i Karenslyst Allé et tilbud til befolkningen på Bygdøy og Frogner bydel.

Tar ikke hensyn til næringslivet

Narvesen som ligger rett bortenfor ICA Supermarked, merker også omsetningssvikten godt.

– I januar har vi en omsetningssvikt på 17 prosent sammenliknet med i fjor. Siden september har omsetningen stupt. Det gjelder ikke bare oss, men alle butikkene i området som har høy omløpshastighet på kundene. Det vil si matbutikker, kiosker, kaffebarer og bakerier med flere. Politikerne har ikke tatt hensyn til næringslivet da de avgjorde bomplasseringen. De var bare opptatt av bydelsgrenser, noe som er helt meningsløst. I 13 år har vi bygget oss opp i dette området. Nå blir det revet ned, sier daglig leder i Narvesen, Roy Staurvik.

Færre folk i gatene

– Vi kan se at det er færre folk i gatene. Det er helt tydelig. Miljøpartiet Venstre var blant dem som gikk inn for dagens plassering av bommen. Resultatet er at folk kjører til Frogner, Majorstua eller sentrum for å unngå bomringen, sier Repp.

– De som bor i Ullern bydel har sine faste kjøpevaner og drar til CCVest eller Møllhausen Torg. De som passerer bommen drar like gjerne til ett av disse kjøpesentrene når de først likevel er igjennom. Vi som tidligere var et nærområde for en stor del av befolkningen på Bygdøy og Frogner er blitt isolert, sier Staurvik.

Må lytte

De næringsdrivende har på nytt henvendt seg til politikerne i bystyret og bydelsutvalget for å få omgjort bomvedtaket.

– Det er ikke store omveltningen det er snakk om. Bommen kan flyttes lenger inn i Karenslyst Allé, på høyde med MacDonalds. Dermed slipper man også å anlegge ny bompassering i den delen av gaten som går under jernbanelinjen. De som kommer fra Skøyensiden har fortsatt muligheter for parkering i parkeringshus og i gaten. Carl Oscar Pedersen i bydelsutvalget snakker om å flytte bommen 20 meter lenger inn for å få tilgjengelighet til parkeringshuset der. Det er det liten hjelp i, i og med at mesteparten av kapasiteten brukes til ansatte i området. Det var vel aldri meningen at bomringen skulle få slike konsekvenser. Denne gangen må politikerne lytte til næringslivet, sier Staurvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere