Ny bru endelig åpnet

Tirsdag ettermiddag ble den "nygamle" Ormsund brua offisielt åpnet. Øyboer Trygve Mjøset klippet snoren sammen med samferdselsbyråd Peter N. Myhre.

Ormøya: Tusen takk for ei fantastisk flott bru, sa velformann Christian von Trepka strålende fornøyd på åpningsdagen.

"Hele" Ormøya og Malmøya hadde møtt opp til den store åpningen og all trafikk ble stoppet mens festivitasen foregikk.

Glade

Dette betyr mye for oss. Den gamle brua var ikke trygg. At bussen i det hele tatt fikk kjøre over var en midlertidig dispensasjon. Det var bare snakk om tid før de ytterst på Malmøya ikke ville hatt noen bussforbindelse, sier von Trepka.

Han er dessuten veldig fornøyd med det estetiske rundt brua.

Det har blitt ei flott bru og jeg synes det er fint at de har tatt vare på den originale utformingen, smiler han.

Klippet

Det var beboer Trygve Mjøset som fikk æren av å klippe snoren sammen med samferdselsbyråd Peter N. Myhre tirsdag. Det var Mjøsets kone som i sin tid var den som tok initiativ til å tegne ei ny bru i den gamle stilen.

Dette har blitt ei kjempefin bru som tilfredsstiller dagens krav. Det er fint å se at det er ei ordentlig bru over Ormsundet igjen, sa en fornøyd byråd til de mange fremmøtte.

Den nye brua er en historisk kopi av originalen fra 1922. Det har kostet 17 millioner kroner å få ferdig brua som nå er 8.70 meter bred, over tre meter mer enn den gamle. Ei mer trafikksikker bru er akkurat det beboerne har ønsket seg i lang tid.

Velformannen stresset likevel det faktum at fartsgrensen over brua fortsatt er på 30 kilometer i timen og oppfordret alle til å holde den.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.