RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IDENTITET: Slik skal en Ford gjenkjennes.
IDENTITET: Slik skal en Ford gjenkjennes.

Ny C-Max på gang

Dette er Ford Iosis-Max. Den signaliserer at ny Ford C-Max er på gang.

GENÈVE: Noe av det smarteste Ford har gjort i dette tiåret var å hente Martin Smith til lederstillingen på designavdelingen. Hans strek har ikke bare gitt Ford lekre biler, men også gjort merket til en vinner i kraft av rett design og kvalitet til riktig pris.

I dette bildet hører naturligvis oppsiktsvekkende konseptbiler, og vi husker selvfølgelig Iosis som ble til Mondeo og Iosis-X, skissen til Kuga.

Derfor gir det ikke høye odds å fortelle at Fords fluepapir på Genève-messen, Iosis-Max naturligvis signaliserer at ny Ford C-Max er på gang.

Akkurat det siste vil ikke informasjonssjef Anne Sønsteby i Ford bekrefte, men hun medgir at C-plattformen ligger i bunnen for Iosis-Max.

Ny konstruksjon

Som showbil ser Iosis-Max faktisk så ferdig ut at den må ha hatt en ferdigdesignet C-Max som modell.

Bilen har lav fronten, og et panser som parallellforskyves bakover for å bedre sikkerheten ved påkjørsel av fotgjengere. Det gir samtidig bedre tilgang til motorrommet. Denne konstruksjonen er sannsynligvis av de verdensnyheter Ford ønsker å introdusere når bilen etter hvert finner veien ut av Ford-garasjen.

Men dørløsningen er bare å glemme selv om den seg fiks ut. Dette koster altfor mange penger å produsere med dagens krav til sikkerhet for en massetilvirker som Ford.

Tok Ford på sengen

Dagens C-Max med fem seter er et resultat av at Opel slapp Zafira med en fiks syvseters løsning før Ford var klar med sin første C-Max. Opel tok Ford på sengen med det resultat at Ford utsatte C-Max i flere år. Opel Zafira var rett og slett for bra.

Men nå ønsker Ford å ta igjen, så glem fire sitteplasser i ny C-Max. Her snakker vi sannsynligvis igjen om syv seter á la Zafira og VW Touran.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere