RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny dødsbrann på Grønland


Førjulstiden er hektisk for brannvesenet i Oslo.
Førjulstiden er hektisk for brannvesenet i Oslo.
Kun en uke etter dødsbrannen i Urtegata, tok en ny brann liv på Grønland.

Bare én uke etter at seks personer døde i brann i parallellgata Urtegata, tok brannen i Norbygata på Grønland i Oslo et liv lørdag.

En kvinne omkom. Hun ble funnet i oppgangen mellom tredje og fjerde etasje, sier vaktleder Lennart Kyrdalen ved sentralvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Totalt ble 19 personer sendt til legevakt etter brannen. Av disse ble flere kjørt videre til sykehus. To av dem skal være alvorlig skadd, sier Kyrdalen til dagbladet.no

Flyktet i panikk

Mange av beboerne i gården flyktet i panikk ut av det store leilighetskomplekset og flere som befant seg på gata stormet inn i bygningen for å hjelpe beboere med å evakuere.

I alt ble 27 personer evakuert og lørdag kveld måtte 19 personer få midlertidig bolig av via den kommunale beredskapen.

Jeg befant meg utenfor da det plutselig kom en masse røyk fra en leilighet i første etasje. Jeg løp inn og fikk kastet flere barn ut av et vindu. Det var helt tett av røyk der, forteller Ali Mohamed Danar til NTB.

Danar hørte noen si at brannen startet i «noe elektrisk» inne i leiligheten, men vet ikke hva. Politiet eller brannvesenet kunne lørdag ettermiddag ikke kommentere hva som hadde utløst brannen.

Jeg så flammene inne i et annet rom enn det jeg selv sto i. Jeg vurderte om jeg kunne se etter noen der, men kunne ikke. Til slutt måtte jeg kaste meg ut av vinduet, sier han.

Startet på grunn av matlaging

Etterforskerne fastslo lørdag kveld at brannen i Nordbygata startet som følge av matlaging.

Vi mener bestemt at brannen startet på kjøkkenet i en leilighet i første etasje. Den spredde seg fra en gryte og opp i kjøkkenvifta og videre rundt på kjøkkenet. Det har ikke vært brann i noen andre leiligheter, men det ble en voldsom røykutvikling oppover i bygget, sier Kyrdalen ved sentralvakten i Oslo politidistrikt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere