RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DESIGNFREMSKRITT: Øyvind Kristiansen har tung bakgrunn som desksjef og redaktør i blant annet VG og Se og Hør. Nå triller han terningen over Mediehuset dittOslos papiraviser.
DESIGNFREMSKRITT: Øyvind Kristiansen har tung bakgrunn som desksjef og redaktør i blant annet VG og Se og Hør. Nå triller han terningen over Mediehuset dittOslos papiraviser. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Ny design gir leselyst

Nordstrands Blad og de andre osloavisene får terningskast fire.

BRYN/OSLO: Hvor viktig er ­design for en lokalavis? Bryr ­leserne seg om design?

Vi har spurt Øyvind Kristiansen fra Bryn, som driver det journalistiske designfirmaet Mediamania og jobber med utvikling av magasiner, aviser og app’er.

Mer moderne

– Jeg liker det nye designet godt. Design er viktig, det skal underbygge innholdet, være logisk, saklig og gjøre det lett for leserne å navigere. Der har dere gjort fremskritt, sier han.

– Jeg tror lesere tenker fint lite på design, men det betyr likevel mye. Den beste designet er den du ikke legger merke til, sier Kristiansen, som synes avisene ser mer moderne ut.

– Det er mange annonser, det må dere jo ha, men det er ikke tvil om hva som er redaksjonelt stoff. Designet legger til rette for at man får lyst til å lese. Det er bra når teksten brytes opp med vignetter, sitater, grafikk og fakta. Det er gull!

SE HVA «FEM PÅ GATA» SYNES OM DESIGNET!

Vil ha flere kart

Kristiansen synes stedsnavn kunne vært bedre fremhevet.

– Folk vil lese om nærområdet sitt. Og hvorfor bruker ikke lokalaviser kart for å vise hvor ting er? Jeg vil vite det, og hvordan jeg kommer dit!

Han synes også det er litt lite variasjon i størrelsene på artiklene, og etterlyser flere bilde- og feelgoodreportasjer.

– Design er viktig, men prioritering er viktigere. Man må ha den store, gode saken innimellom, og dere kan bli bedre på å prioritere. Vær litt tøffere, og litt gærne! Leserne vil være stolte av nærmiljøet sitt og liker at det vises frem, sier han.

– Lokalavisen skal gjøre meg stolt, men også provosere og gjøre meg glad. Bruk flere bilder med følelser, fart og spenning. Heller tre store enn et lite med henvisning til flere på nett. Man skal være motivert for å gå inn på nett. Det printmediet har, er at man kan se hele bildet og detaljene på en gang, sier Kristiansen.

– Ansikter og lokale nyheter er viktigere enn design. Jeg skulle gjerne gitt dere terningkast fem, men gir en firer!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere