RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny direktør i språkrådet

Arnfinn Muruvik Vonen er den nye direktøren i språkrådet, og gleder seg veldig.

OSLO: – Jeg gleder meg veldig til å begynne samarbeidet med nye kolleger, sier Vonen til dittOslo.

Mandag formiddag ble det kunngjort at Vonen er den nye språkdirektøren og mottagelsen var god blant språkrådets ansatte.

Styreleder i Språkrådet, Ottar Grepstad, kunne fortelle at det har vært en lang prosess:

– Vi har hatt 70 stykker inne til intervju, og det har vært en lang prosess. Men vi er overbevist om at Vonen vil gjøre en god jobb, sier han.

Vonen blir omtalt som en person med et «enormt stort engasjement for språk» og «oppriktig engasjert». Den nye direktøren sier selv at han alltid har hatt stor respekt for språkrådet.

Bred bakgrunn

– Jeg søkte på stillingen fordi det er spennende, og jeg har lyst å utforme en helhet i språkpolitikken, forteller Vonen.

Han henviser til «Språkmeldingen» hvor formålet er å «legge grunnlaget for en ny strategisk språkpolitikk med et helhetlig perspektiv på språk og samfunn».

Vonen ønsker å holde fokus på det norske språk, men også forholdet mellom andre språk i Norge, og mener hans brede bakgrunn er med på å tilføre noe mer i stillingen som direktør.

Han har vært professor ved Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo siden 1997, og har blant annet doktograd i lingvistikk.

Hovedoppgave

Målet og hovedoppgaven for Vonen er å sy sammen og få en kompleksitet i den norske språkpolitikken, men også ha et spesielt fokus på norsk-engelsk.

– Jeg ønsker å jobbe for et parallellt språk der engelsk brukes der man må, og norsk brukes der du kan, sier han.

De dittOslo snakket med på gaten mener det norske språk er veldig viktig.

Og når dittOslo spurte den nye direktøren om hva han følte om sin nye rolle midt under ski-VM, var svaret soleklart:

– Det er kjempeherlig! Jeg har selv gått flere runder langs Karl Johan, og også vært i Kollen. Der var det mange glade folk og god stemning, sier han.

Glad statsråd

Statsråd Anniken Huitfeldt var også tilstede under kunngjøringen, iført VM-genseren. Før hun tok turen videre til Kollen, fortalte hun følgende til dittOslo:

– Det å kunngjøre en ny språkdirektør under sånne omstendigheter som ski-VM, passer veldig godt. Vonen vil være en god leder, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere