RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny eliteskole for musikalske barn


Byråd Torger Ødegaard. Arkivfoto: Karl A. Kjelstrup
Byråd Torger Ødegaard. Arkivfoto: Karl A. Kjelstrup
Majorstuen skole blir Norges fremste talentskole for musikk for barn og unge fra 2011. Barn fra hele Norge kan søke.

MAJORSTUEN: Det melder Oslo kommune, som etablerer et eget elitetilbud i musikk fra 5. til 10. trinn, rettet mot barn og unge som har interesse og talent innen musikk.

Oslo opprettet nylig en egen klasse for unge ballettalenter ved Ruseløkka skole. Det tilbudet ble forsøkt nedlagt av statlige myndigheter, ettersom de mente det var i strid med enhetsskolen. Skolebyråd Torger Ødegaard (H) mener det nye musikktilbudet er fullt lovlig – og helt nødvendig, sett med elevenes øyne.

– For meg er det viktig at den offentlige skolen gir et tilbud til elever med et særskilt talent, sier han i en pressemelding.

Opprettelsen av det særskilte Oslo-tilbudet bygger på faglige innspill fra aktører som Norges musikkhøgskole og Barratt Dues musikkinstitutt, som har uttrykt bekymring for at norske musikktalenter ikke møter nødvendige utfordringer – og at de begynner for sent. Majorstuen skole har allerede et velutviklet musikktilbud og er lett å nå for elever fra hele byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere