Gå til sidens hovedinnhold

Ny forening for alle vietnamesere i Oslo

Wguyen Phuong Dung mener alt for mange vietnamesere i Oslo lever isolert. Nå skal noe gjøres!

Veitvet: Vi møter henne på Stikk Innom, Groruddalssatsingens kontor på Vetivet. Hun er lykkelig for å få hjelp til å starte en helt ny forening ved navn Que hong, som fritt oversatt betyr «hjemlandet». Wguyen er nestleder i styret for den nye foreningen.

Hun er den eneste i styret som snakker norsk, derfor er det hun som er ute og promoterer foreningen.

– Det er et stort problem for mange av oss fra Vietnam at vi ikke snakker norsk. Det bidrar til at alt for mange lever isolert og ikke deltar i det norske samfunn. Vi trenger å møtes, vi trenger å lære av hverandre, og vi trenger å ha det moro sammen, sier hun ivrig. Selv jobber Wguyen som frisør. Hun bor på Slettaløkka, og stortrives i Norge etter 23 år i landet.

Fest på Veitvet

Hun brenner for å hjelpe flere av sine egne til et rikere liv. Og nå begynner det å bli fart i sakene. Lørdag 14 mai var det fest for alle vietnamesere som ønsket å komme på Veitvet.

Lokale fikk hun hjelp til å ordne av Christina Bjerkaas i Groruddalssatsingen. Hun har hjulpet til med lignende ting før. Det er ikke lenge siden hun bidro til å starte en ny forening for folk fra Aserbajdsjan.

– Vi vil gjerne ha et så rikt foreningsliv som mulig. Initiativ som dette er vi glade for, og gjør så mye vi kan for å finne møtelokaler, og ellers støtte opp, sier Christina.

Musikkk og glede

Le Tien Dung er selv fra Vietnam, og jobber med unge i Bydel Stovner. Han har mange kontakter i byens kulturliv, og ser klart behovet for at vietnameserne organiserer seg. Han tror mange vil ha glede av å komme sammen for å lære, dyrke kultur, og i det hele tatt hygge seg.

– Jeg håper vi får med Le i styret. Vi trenger å ha med oss unge som snakker godt norsk, og som er aktive i lokalsamfunnet, sier Wguyen. Det er nesten 10.000 vietnamesere i Oslo.

– Vi har mye å tilføre hverandre. Ikke minst tror jeg det er mye mindre skremmende å lære norsk når vi er mange sammen som er i samme situasjon, sier Wguyen Phuong Dung. Er du fra Vietnam og tenker at dette er noe for deg, så ikke nøl med å ringe, sier hun. Nummeret er 98 47 49 54.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget