Ny gang- og sykkelbru på Ensjø

Tohjulingers vilkår i Oslo er stadig debattert. Nå ønsker Høyre/Frp-byrdået en ny gang- og sykkelvei på Ensjø.

Tohjulingers vilkår i Oslo er stadig debattert. Nå ønsker Høyre/Frp-byrdået en ny gang- og sykkelvei på Ensjø. Foto: ARKIVFOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Tidemannsparken og Grenseveien bindes sammen med ny gang- og sykkelbru dersom byrådet får det som de vil.

ENSJØ: Byrådet foreslår å etablere en ny gang- og sykkelbru over Grenseveien ved Ensjø. Det kommer fram i en pressemelding denne uka.

– Brua vil bli en viktig del av hovedsykkelnettet og turvei D2, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

LES OGSÅ: Ensjøbyen får ny T-banestasjon

Uforstyrret

Gang- og sykkelveien krysser i dag Grenseveien i en lysregulert overgang mellom Ensjø og Valle Hovin. Brua som byrådet ønsker seg vil gå over Grenseveien og inn i Tidemannsparken.

– Brua vil gi sikrere og raskere kryssing av firefeltstrafikken i Grenseveien for gående og syklende, sier byråden. Ønsket er å gjøre det lettere disse trafikantene skal ha mulighet til å ferdes mest mulig uforstyrret over Grenseveien.

Slank

Byrådet vil at brua skal gjøres så slank som mulig, og at den skal tilpasses Tidemannsparken og de omkringliggende omgivelsene. Det er også viktig at utbyggingen skal også sikre god trafikksikkerhet mellom gående og syklende på brua. Dagens lysregulering skal beholdes for å betjene bussholdeplassene langs den trafikkerte veien.

SJEKK UT: Se 3D-modell av den nye Ensjøbyen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.