RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny gardesjef

Garden får for første gang en kvinnelig sjef.

- Det er en stor ære, sier oberstløytnant Ingrid Gjerde til Forsvarsnett.
Til sommeren tar hun over som sjef for Hans Majestet Kongens Garde. Gjerde har bred erfaring fra Forsvaret, men er ikke gardist, men så er det ikke noe krav å ha voktet kongehuset selv for å bli gardesjef. Hun har bakgrunn fra infanteriet i Hæren, og har blant annet vært troppssjef i tidligere 3. bataljon i Harstad og troppssjef i Libanon. Hun har vært både troppssjef og kompanisjef i Telemark bataljon, og var kompanisjef i Bosnia i 1998-99. Gjerde har også arbeidet i Hærens kompetansesenter for ledelse og i presse- og informasjonsavdelingene i Forsvarets overkommando og Forsvarsdepartementet. Hun avsluttet hovedfag i statsvitenskap i fjor, og tar nå amerikansk stabsskole og mastergrad i strategi i Kansas, USA.
Og nå blir hun altså sjef for Garden. Dette anser hun som en viktig oppgave, kanskje spesielt som kvinne.
- Det er viktig for kvinner i Forsvaret at vi også får lederoppgaver på dette nivået i Hæren. Jeg håper at jeg kan være et forbilde for andre. Men mitt fokus vil være å gjøre en god jobb som gardesjef, og jeg ønsker mer oppmerksomhet rundt Garden som avdeling enn rundt meg som person, sier hun

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere