RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny gründerlinje på Ulsrud


 
 
Ordfører Fabian Stang var til stede da Ulsrud videregående skole og NHO signerte partnerskapsavtale. Med denne avtalen forplikter NHO seg til å være behjelpelige med å få næringslivet til å stille med mentorer til elever som skal gå på den kommende gründerlinjen på Ulsrud videregående skole.

Tyvstarter

Høsten 2008 starter Ulsrud videregående skole opp en helt ny gründerlinje, ifølge Utdanningsetaten.

Denne linjen vil la elevene tyvstarte med næringslivsøkonomi som programfag på VG 1, gi en bred innsikt i hva som er næringslivets rolle i samfunnet, en praktisk tilnærming til teorien og et bedre grunnlag for å kunne gjøre riktige yrkes- og utdanningsvalg i fremtiden.

Linjen inngår som et tilbud innenfor studiespesialiserende studieretning ved skolen.

Elevene som velger gründerlinjen, vil få en egen mentor ute i næringslivet. Partnerskapsavtalen med NHO vil sørge for at næringslivet tar dette oppdraget på alvor.

Rektor ved Ulsrud VGS opplever det som et kvalitetsstempel på gründerlinjen at NHO er samarbeidspartner. NHO har samarbeidet med Osloskolen i mange år, men de inngår sin første partnerskapsavtale nå.

Styreleder Lene Musæus sa i talen sin at NHO gleder seg til det spennende samarbeidet med Ulsrud VGS.

Arbeidslivskompetanse

Mentorene i næringslivet skal hjelpe og veilede elevene med oppgaver som vil være av tverrfaglig art. Dette vil skje ute i bedriftene hver annen uke.

En av Kunnskapsløftets målsettinger er at elevene skal oppnå kompetanse i å beherske for eksempel ulike kommunikasjonsformer som brukes ute i arbeidslivet.

Et kompetansemål i norsk på VG1 er å mestre ulike skriverroller som finnes i skolens offentlighet og i samfunns- og arbeidsliv, og her kan mentorene bidra til at elevene skriver tekster som er slik de skal være i næringslivet.

Gründercamp

Ulsrud VGS har flere års positiv erfaring med å arrangere Gründercamp for elever ved skolen, og nå arrangeres det også som et ledd i Programfag til valg (PTV).

Fredag 30. november var det elever i 10. klasse ved Hauketo ungdomsskole som fikk prøve seg som gründere oppgaven var å lage et produkt som skal gjøre funksjonshemmedes hverdag enklere. Elevene jobbet hardt hele dagen, og vinnerbidraget var et konsept for rutetabeller med blindeskrift for blinde og svaksynte.

Flere i vinnergruppa sa at de helt klart kommer til å vurdere å begynne på gründerlinjen fordi de syntes at campen var både kul og interessant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere