RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny hundeforskrift kommer snart

Oslo kommune jobber med en ny hundeforskrift som trolig vil gi helårs båndtvang i parker og friområder, men ikke i marka.

OSLO: I alt 75 kommuner i Norge har benyttet seg av muligheten til å opprette egne hundeforskrifter. Nå kommer Oslo kommune etter. Friluftsetaten har i lengre tid jobbet med en slik forskrift, og denne var på høring i mai i år.

Ubehagelige opplevelser

Per i dag reguleres hundeholdet i Oslo gjennom Hundeloven og byens politivedtekter som sier at hundeeiere skal ha kontroll på hunder på offentlige steder, enten med bånd eller annet.

Det er bystyrepolitikerne som har bedre Friluftsetaten om å utarbeide forskriften. Begunnelsen er flere henvendelser fra folk om ubehagelige opplevelser i byens parker og friområder.

Ikke i marka

Folk skal kunne ferdes trygt i byen, og spesielt i parker og friområder, hvor folk skal stresse ned og bruke til rekreasjon, sier Erik Bull-Valen, avdelingsleder for kommunikasjon i Friluftsetaten.

Friluftsetaten jobber nå med å bearbeide de svarene som har kommet inn på høringsforslaget.

Forslaget fra Friluftsetaten vil innebære at båndtvangen utvides til å gjelde hele året i byens parker og opparbeidede friområder. Forskriften vil ikke gjelde i Marka, annet enn i områder som er opparbeidet, som badeplassene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere