Gå til sidens hovedinnhold

Ny kalender til ungdommen

Takket være UngInfo har ungdom i bydel Søndre Nordstrand fått sin egen kulturkalender.

BJØRNHOLT: Tirsdag 23. mars kl 18.30 var det slippfest for kulturkalenderen. Stedet var Bjørnholt skole. De frammøtte ble bedre kjent med UngInfos innsats i bydelen, og de fikk også en innføring i hvordan man kan ta i bruk den nye kalenderen.

– UngInfo er en informasjonstjeneste for ungdom mellom 13 og 26 år i Oslo. Det er et viktig prinsipp for oss å være brukerstyrt. Derfor er det spørsmål fra ungdom som skal forme innholdet og formen på informasjonen vi gir, sa leder for UngInfo i Oslo, Ida Hevrøy.

Informativ

Kulturkalenderen ble utviklet på bakgrunn av samtaler med Inger Aguilar fra Oslo Sør-satsingen. Hun mente at en kalender kunne være nyttig og informativ for ungdom i Søndre Nordstrand. Målgruppen for Kulturkalenderen vil i hovedsak være ungdom mellom 13 og 18 år. I følge UngInfo er denne gruppen mindre mobil enn eldre ungdommer, og de har et mer begrenset fritidstilbud.

– Jeg er så glad for å ha fått UngInfo til bydelen, og jeg håper de blir lenge, sa Aguilar etter at kulturkalenderen var erklært åpen.

Skaper møteplasser

I følge Liv Jorunn Eriksen, nestleder for bydelsutvalget, har bydel Søndre Nordstrand den yngste befolkningen av alle bydelene i Oslo, og er på størrelse med Hamar.

– Det er en bydel med mange utfordringer, både geografisk og befolkningsmessig. Derfor er en slik kulturkalender en fin måte for ungdom å få oversikt over alt det som skjer i bydelen. For det skjer mye! sa Eriksen.

Kristin Kastet fra UngInfo mente at Kulturkalenderen kan bidra til å skape møteplasser på tvers av bydelen.


– Bydel Søndre Nordstrand oppleves gjerne som delt i fire, og kommunikasjonen mellom de ulike delene er ikke alltid like god. Kanskje arrangeres det et arrangement for ungdom på Bjørndal, som ungdommer på Hauketo ikke får oversikt over. Dette håper vi kan bedres med den nye kulturkalenderen, sa Kastet.

I første omgang vil hun og Tone Heiene fra UngInfo administrere kulturkalenderen. Det er derfor viktig at de får inn tips om alt som kan være aktuelt for ungdom av aktiviteter i Søndre Nordstrand.

– Aktivitetene bør helst være åpne og gratis. På sikt ønsker UngInfo at flere i bydelen kan bli gjort til administratorer, og selv fylle kalenderen med innhold. En som allerede har bidratt til å fylle kalenderen med innhold er Egil Hauge, som er aktivitetskoordinator ved Bjørnholt skole, sa Ida Hevrøy.

Send inn tips

UngInfo vil ukentlig være til stede på Bjørnholt skole med infostand torsdager mellom klokken 10 og 12. Kulturkalenderen finner du på www.ung.info.

Tips til kulturkalenderen kan sendes til: kulturkalender@unginfo.oslo.no

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre