RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny kamp om Konventveien


Solveig Holmsen og Tycho D. Castberg mener det meningløst at Konventveien skal være sperret.
Solveig Holmsen og Tycho D. Castberg mener det meningløst at Konventveien skal være sperret. Foto: Foto: Vidar Bakken
Kampen om Konventveien er ikke slutt. Flere hundre underskrifter er allerede samlet inn for å få åpnet gaten igjen.

HOFF: Etter at bystyret vedtok stenging av Konventveien og den faktisk ble stengt 1. september, har motstanden mot stengevedtaket økt. Blant dem som har reagert er Solveig Holmsen, som er lege ved Oslo legevakt.

Handler om minutter

– Da jeg så dette kom opp tenkte jeg først og fremst på utrykningskjøretøyene. Som lege vet jeg hvor viktig det er at en ambulanse kan komme frem så raskt som mulig. Ved for eksempel hjertestans betyr hvert minutt mye. Sjansen for å overleve reduseres med åtte til ti prosent per minutt. Like kritisk kan det være når et barn får et fremmedlegeme i halsen. Stengevedtaket er gjort uten å ta hensyn til slike konsekvenser. En annen side ved dette er at verken ambulansestasjonen i sentrum eller Smestad ble varslet om stengningen, sier Holmsen.

Ufremkommelig

Tycho D. Castberg stiller sammen med Holmsen ved sperringen tidlig tirsdag morgen. Sammen med flere andre har de tatt initiativ til en underskriftskampanje for å få åpnet Konventveien igjen.

– Jeg bor i Gullkroken. Der jeg bor er det 120 seksjoner og jeg har fått 183 underskrifter. Det er stort engasjement mot stenging av Konventveien. I området hvor jeg bor er det mange eldre, også uten bil. Til vinteren må det brøytes på begge sider av sperringen. Det vil bli hauger med snø både inntil sperringen og innenfor det sperrede området. Det blir ufremkommelig for fotgjengere. Gamle og handikap-pede vil bli avskåret fra å nå sentrale deler av Hoff, sier han.

– Som det blir sagt er det ikke tenkt på konsekvensene for utrykningskjøretøyer. I rushet må nå ambulanser og brannbiler ta seg forbi en stillestående kø i den trange Hoffsveien, sier Castberg.

Fartshumper

Begge mener at andre tiltak kan tas i bruk i likhet med forslag som samferdselsetaten har kommet med.

– Her passerer cirka 2500 biler i døgnet. Det er ikke spesielt mye. Vi foreslår fem nye fartshumper og to innsnevringer i veien. Det er ikke ønskelig med busser og lastebiler og det kan løses ved skilting. Det er nesten ingen barn som har denne gaten som skolevei. De fleste skal til Skøyen skole og de som må krysse gaten gjør dette på et oversiktlig sted. Det er få barn det er snakk om. Nå blir all trafikk lagt over til Hoffsveien hvor 273 barn krysser eller går langs Hoffsveien. Hoffsveien er ulykkesbelastet. Det kan vi se av statistikken, hvor det har vært en god del ulykker i perioden 2004 – 2009. I samme periode er det ikke registrert trafikkulykker med personskade i Konventveien.

– Politikerne har stengt gaten uten å følge opp med tilleggstiltak. Deler av Hoffsveien er for øvrig uten fortau midt i en sving. Det er hensynsløst å pushe all trafikken over dit, sier Castberg.


Holmsen viser til at borettslagene langs Hoffsveien klager på økt trafikk, støy og forurensing.

– Linden barnehage sier også at det er et stort problem med økende køer, eksos og støy, sier Holmsen.

Uansett forsinkende

Hun peker på at byrådet gikk imot stenging.

– Det var Venstre som fremmet stengeforslaget. Partiet gikk inn for stenging med bom, slik at utrykningskjøretøyer kunne komme frem. Det er ikke gjort. Nå må de foreta seg noe, når de ser at veien er totalt stengt. På sikt er heller ikke bom noen løsning. Låste bommer er uansett et forsinkende element for utrykningskjøretøyer. Sjefen for ambulansetjenesten ved Smestad, Arvid Johnsrud, har uttalt at det er uheldig å stenge veien, også med bom. Det bør politikerne merke seg, sier Holmsen.

Noen få høyrøstede

– Tenk om det skulle oppstå en storbrann eller annen ulykke i vårt nærområde med innsats fra mange utrykningskjøretøyer. Da er det stort behov for å komme frem fra begge sider. Det er totalt feil å stenge denne gaten, fordi noen få har vært mer høyrøstet enn andre, sier Castberg.

– Vi kom sent i gang med å protestere. De fleste trodde ikke at det var mulig av politikerne å fatte et stengevedtak. Nå vil vi jobbe for en trygg og sikker vei som alle kan leve med og ferdes i, sier Holmsen.

Aksjonsgruppens hjemmeside: www.konventveien.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere