Gå til sidens hovedinnhold

Ny kulturscene til 12,5 millioner

Lørdag 29. januar åpner de topp moderne scene på Årvoll Gård.

ÅRVOLL: Det er Bydel Bjerke og Groruddalssatsingen som slår på stortromma lørdag, når de åpner splitter ny kulturscenen på Årvoll.

– Det er viktig at folk engasjerer seg for å sikre kvaliteter i sitt eget nærmiljø. En egen kulturscene vil bidra til et bedre kulturtilbud der folk bor. Det å delta i kulturaktiviteter i eget nabolag er med på å styrke vår identitet og tilhørighet, sier statssekretær Heidi Sørensen (SV).

Topp moderne

Sørensen, og byråd for byutvikling i Oslo kommune, Bård Folke Fredriksen, foretar den offisielle åpningen av den topp moderne scenen. som finner sted lørdag kl. 14.30.

– Vi ønsker å utvikle kreative møteplasser og styrke identiteten til folks nærmiljø. Årvoll gård er en ressurs allerede, og med en topp moderne kulturscene kan gården og nærmiljøet fylles med skapende krefter og gode aktiviteter for alle, og særlig barn og ungdom, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

Akergård

Årvoll gård er en gammel Aker-gård, og har siden sent på 1970-tallet utviklet seg til en viktig møteplass for frivillige foreninger, brukskunstnere, bydelens tjenester og øvrig næringsliv.

På 1970-tallet framsto bygningene på gården som slitne og forfalne, og planen var å bruke eiendommen til andre aktiviteter.

Beboere og lokalpolitikere i bydelen jobbet for å redde gården, slik at det kunne bli et kultursenter.

Etter at bydelen overtok ansvaret for gården i 1989, har engasjementet blant beboerne bare økt, og i dag framstår Årvoll gård som et unikt samlingspunkt i bydelen – på tvers av kulturer og alder.

Låven

Årvoll kulturscene var opprinnelig det gamle låverommet på gården, og det har vært en klar målsetting i mange år at låverommet skulle bygges om til en kulturscene.

Ombyggingen er blitt mulig gjennom støtte fra Groruddalssatsingen, kulturhusmidler fra Kulturdepartementet og egeninnsats fra bydelen.

Spleiselag

Kulturscenen har kostet ca 12,5 millioner kroner inkludert heis og ny låvebru.

Gjennom Groruddalssatsingen kommer 2 750 000 kroner fra Miljøverndepartementet og 4 400 000 kroner fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Årvoll kulturscene framstår etter ombyggingen som en fleksibel kulturscene med topp moderne lyd- og lysutstyr. Den skal være en viktig arena for nærmiljøet, men også en spennende scene for Oslo og regionen for øvrig.

Åpner dagen

Åpningsforestillingen ”Grenseløse drømmer” starter klokken 14:45. Forestillingen er en fargerik og spennende scenisk vev av dans, musikk, tekst og billedkunst fokusert på fortid, nåtid og framtid.

Forestillingen blir satt sammen av barn, ungdom og voksne fra bydelen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre