Ny kunstgressbane både på Grefsen og Korsvoll

Byrådets budsjettforslag er lagt frem. Blant annet foreslås penger til ny kunstgressbane på Grefsen og Korsvoll. Men ikke penger til skianlegget på Linderudkollen.

NORDRE AKER: Byrådets budsjettforslag ble lagt frem i dag, med blant annet fire nye idrettstiltak for Nordre Aker. Både på Grefsen grus og på Korsvoll foreslås nye kunsgressbaner. I tillegg foreslås å rehabilitere den gamle kunstgressbanen på Grefsen Stadion. Også ny sandvolleyballbane på Kringsjå ønsker byrådet og idrettsbyråd Ola Elvestuen (V) å finansiere.

Leder av bydelens miljø, plan- og samferdselskomite, Erik Skei (V), og også nestleder i Oslo Venstre, er godt fornøyd med kunstgressbane- og volleybane-forslagene.

– En ny kunstgressbane ved Grefsen skole er siste brikke i skoleprosjektet. Det sikrer et fantastisk nærmiljøanlegg som kan brukes både av idretten og kulturlivet. Vi får flotte nye skolebygg, flerbrukshall med kultursal, og nå altså også en kunstgressbane, kommenterer Skei..

Grefsen føyer seg inn i rekken av nye skoler i bydelen de siste årene.

Flere av disse er bygget på en måte som gjør at de fungerer godt som sentrum i lokalsamfunnet, sier Skei.

Byrådssekretær for idrettsbyråd Ola Elvestuen (V), Frida Blomgren, kan fortelle at kunstgresset på Grefsen er planlagt ferdig til skolestart 2014.

Men det er mer for Nordre Aker-idretten for 2014.

Sandvolleyball-bane

– Koll IL har arbeidet lenge for et større, utendørs sandvolleyball-anlegg på Kringsjå. Dette har vi støttet opp om, og byrådet har nå funnet midler slik at dette kan ferdigstilles neste år. Dette blir et unikt anlegg. I tillegg tar kommunen sitt vedlikeholdsansvar og bevilger midler til å rehabilitere Kjelsås ILs hovedstadion på Grefsen stadion.

– Totalt er dette et betydelig løft for Nordre Aker, legger Skei til.

Skei er opptatt av at disse anleggene er viktig for idrettslag og frivillighet i Nordre Aker. Men andre anlegg mangler penger.

Ikke penger til skianlegg

– Jeg har fått signaler fra byrådsavdelingen om at nytt langrennsanlegg på Linderudkollen er et av de høyest prioriterte, men at det er foreløpig ikke funnet midler for 2014. Det må vi jobbe sammen med Kjelsås IL langrenn for å få på plass snarlig og forhåpentlig allerede i høst gjennom byrådets tilleggsinnstilling. Vi må jobbe for å få til byggestart så snart som mulig, helst våren 2014, håper Skei

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.