RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hodet
Hodet

Ny kunstner fra Søndre Nordstrand

På grunn av gode karakterer og et stipend havnet Darija i Norge, på grunn av venner, natur og norske menn ble hun.

SØNDRE NORDSTRAND: Darjia ble født i Russland, men flyttet med familien til Litauen etter at landet ble frigjort fra sovjetisk okkupasjon. Den 17. mars i år: nesten 20 år etter denne frigjøringen avslutter hun sin utstilling på den litauiske ambassaden i Oslo.

Norsk natur og litauisk historie presentert med moderne linjer og grafisk stil er blant annet det Darija fra Søndre Nordstrand har å by på.

Hun begynte som liten med ark og blyant, senere gikk hun over til grafisk design og industridesign. Dette brakte henne til Norge. Etter å ha malt et bilde til en bekjent fortsatte hun med maling som et kveldsprosjekt. Selv om det tok lang tid i starten fikk hun til slutt nok bilder til en utstilling.

I første omgang stiller hun ut på Litauens ambassade. Her får hun stille ut gratis en måned. I mai skal hun ha to ukers utstilling på Dalype Galleri på Sagene. Da vil nærmiljøet på Nordstrand være en av inspirasjonskildene.

- Jeg er blitt veldig fascinert av isen i Hvervenbukta, sier hun.

 

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere