Ny Lamborghini vist frem

Lamborghini Aventador LP 700-4 ble vist frem for første gang på bilutstillingen i Genéve.

Den nye store Lamborghini-en, som erstatter Murciélago, veier ikke mer enn 1575 kilo. Det er 75 kilo mindre enn Murciélago LP-640. Dette er mulig ved utstrakt bruk av lettvekt karbonfiber-teknologi. Aventador er basert på en såkalt monocoque av karbonfiber. Det vil si at store deler av karosseriet er en helstøpt enhet uten sveiseskjøter.

Under panseret sitter en helt nye 6,5 liters V12-motor med 700 hk (515 kW) ved 8250 omdreininger. Det betyr kun 2,25 kilo per hestekraft. 0-100 km/t går unna på 2,9 sekunder, mens toppfarten er på 350 km/t.

Aventador er utstyrt med IRS-gir (Independent Shifting Rods), som ifølge Lamborghini er unikt når det gjelder biler med registreringsskilt. Teknologien gir ekstremt raske girskift, helt nede i 50 millisekunder.

Aventador kan også vise til en ørliten miljøgevinst sammenlignet med Murciélago. Den slipper ut 20 prosent mindre CO2 enn forgjengeren. Men bevares, utslippet er fortsatt pustebesværlig - på formidable 398 g/km.

Den nye Lamborghini-en er selvsagt også oppkalt etter en okse. Firbente Aventador mottok Trofeo de la Peña La Madroñera for sitt mot i tyrefekterarenaen i Saragossa i 1993.

De første heldige kundene får sin Aventador på sensommeren i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.