RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny medlemsrekord

Den Norske Tursitforeningen (DNT) nå 215000 medlemmer.

Oslo: Medlemsmassen til DNT har økt med over 4000 medlemmer i løpet av 2007, melder www.turistforeingen.no
DNT har nå 215 000 medlemmer. Dette er niende år på rad med vekst.
- Det er fantastisk med en slik vekst, særlig når vi tar i betraktning at det har vært en sommer med en del dårlig vær. Det bekrefter den frilutftslivstrenden vi har sett over flere år. Folk ønsker å oppleve mer naturopplevelser i Norge, vi ser også at både småbarnsfamilier og ungdom søker ferieformer der de selv kan være aktive og få brukt kroppen, sier generalsekretær i DNT, Kristin Krohn Devold.
DNT Oslo og Omegn har fått 848 nye medlemmer i løpet av 2007. DNT melder at de har hatt rundt 300 000 deltakere på sine nærmere 10 000 organiserte turer, kurs og arrangementer i år. Det har de siste årene kommet mange nye turkonsepter. Generalsekretær Krohn Devold påpeker at DNT fokuserer på fire byggesteiner i sitt opplevelsesprodukt: Aktiviteter, naturopplevelser, lokal kultur og lokal mat.
- Det er få som velger reisemål av hensyn til maten alene, kulturen alene eller for den del vandreturen alene. En ekte norsk ferieopplevelse må inneholde alt, og aktørene må derfor promotere hverandre og i langt større grad vektlegge helhetsopplevelsen av det som er ekte og tradisjonsrikt ute i Norge, sier Krohn Devold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere