Gå til sidens hovedinnhold

Ny mobil-app skal gjøre byen tryggere

Mobil-appen Follow Me Home gir deg hjelp fra nærmeste vekter, dersom du skulle trenge det.

OSLO: – Å gå alene i Oslo om kvelden kan være utrygt, særlig i helgene. Derfor har vi laget en mobil-app med alarmknapp. Trykker du på alarmen, blir nærmeste vekter sendt til stedet der du er, sier Silje Vallestad i Bipper.

Vallestad er kjent for å stå bak sikkerhets-appen bSafe. Nå har hun alliert seg med det internasjonale sikkerhetsselskapet G4S for å lage en mer omfattende tjeneste.

Den nye mobilappen Follow Me Home er først og fremst laget for å redusere utrygghetsfølelsen blant folk i Oslo, ikke minst foreldre som er nervøse for barna sine. Men i praksis vil du kunne bruke alarmkappen hvor som helst i Norge, og i teorien i hele verden.

LES OGSÅ: Anstein Gjengedal: – Jeg vil påstå at Oslo er blitt en tryggere by

Døgnbemannet

– GPS-en i mobiltelefonen sørger for at G4S alltid vet hvor du befinner deg. Alarmen er knyttet opp til vår alarmsentral, som er bemannet døgnet rundt hele året. Dersom våre alarmoperatører oppfatter at det foreligger en reell situasjon nøler vi aldri med å varsle politiet, lover Ådne Mauritzen, som er kommunikasjonsdirektør i sikkerhetsselskapet G4S i Norge.

Med appen kan du dele posisjonen din med venner og familie. Du får opp et kart som viser hvor alle er. Er du på byen med venner og én av dere blir borte, er det lett å finne igjen vedkommende.

Sporingen kan slås av og på når som helst.

SE VIDEO:

– Abonnementet vil koste 29 kroner i måneden, forteller Silje Vallestad.

I fjor var det nesten 5000 voldsepisoder i Oslo, 869 ran og 51 overfallsvoldtekter. 1302 mennesker ble utsatt for frihetsberøvelse og trusler, ifølge tall fra Oslopolitiet.

LES OGSÅ: – Det er ikke jentenes feil

Følger deg hjemover

– Som en del av tjenesten starter G4S også opp en tjeneste hvor vi følger publikum hjemover gjennom utsatte områder i Oslo sentrum natt til lørdag og søndag, sier Ådne Mauritzen.

Vekterne går faste ruter hver time fra klokka 22 til 04 gjennom de mest belastede områdene i Oslo sentrum: Youngstorget til Sofienberg, Oslo City til Tøyen og Universitetets Aula på Karl Johan til Oscars gate. Gjennom Frognerparken går vekterne begge veier kontinuerlig.

Man må ha appen for å se vaktpostene.

– Dette er vårt bidrag til å gjøre Oslo til en enda tryggere by, sier Ådne Mauritzen.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk