*Nettavisen* Nyheter.

Ny møteplass på Midtåsen

På fårikålens dag var det ingen tvil om hva kokk Monica Egeberg ( t.v.) og institusjonssjef Karina Michelsen serverte alle som spiste middag på den nyåpnede Kafé Midtåsen på Midtåsenhjemmet. Foto: Foto: Aina Moberg

På Kafé Midtåsen er det nå en herlig miks av beboere, pårørende og folk fra nabolaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Karina Michelsen håper at det flotte skiltet ved veien får folk i nabolaget til å stikke innom kaféen. Foto: Foto: Aina Moberg

MIDTÅSEN: I september ble nemlig Midtåsenhjemmets kafeteria omgjort til en «åpen» kafé.

– Vi ønsket oss et mer levende miljø i 1. etasje. I og med at vi ligger midt i et stort boligområde uten kafétilbud, kom idéen om å koble disse to tingene sammen, forteller institusjonssjef Karina Michelsen.

Champagne og pølser

Sammen med kokk og «ekspertisehjelp» Monica Egeberg fant hun frem til suksessoppskriften.

– Vi ønsket oss en kafé med noe for enhver smak, knyttet til forskjellige årstider og de arrangementene vi har på Midtåsenhjemmet. Når det er opera, serverer vi selvsagt champagne, når Sputnik opptrer står pølser på menyen, smiler hun.

På Kafé Midtåsen ønskes både tilfeldige turgåere og barnefamilier velkommen mellom klokken 11 og 18 på hverdager, 13 og 17 i helgene. Til en kopp kaffe, vaffel, smørbrød eller middag. Før jul håper Michelsen at også skjenkebevillingen er på plass.

Åpen for alle

– Vi ønsker å skape et levende sted. Kafé Midtåsen skal bli en naturlig møteplass, både for de som besøker beboerne våre, for de som er på trilletur med venninner, og for 80-åringen som ønsker å ha et sted å gå til og treffe noen å prate med, forteller institusjonssjefen.

Og hun ser ikke noe problem i å «blande» beboere og pårørende med folk utenfra.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Folk i nabolaget er glade over å ha fått sin nærkafé, forsikrer hun, og legger til at det praktfulle flygelet ved inngangen til kaféen står til disposisjon for alle som ønsker å hygge kafébesøkende med musikk.

Reker og hvitvin

Kafé Midtåsen er i startfasen, men optimismen råder.

– Til sommeren ser jeg for meg en uterestaurant. Tenk deg reker og hvitvin på Midtåsen, drømmer Karina Michelsen, og ønsker alle velkomne til sitt nyåpnede kaféprosjekt.

– Jungeltelegrafen går nok på Nordstrand. Hver eneste dag ser vi nye personer som søker vår hyggelige atmosfære, i en kafé hvor prisene er tiltrekkende, ikke avskrekkende, lover hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.