Gå til sidens hovedinnhold

Ny mur og nytt hus

Steinerskolen har i løpet av sommeren fått litt større skolegård. Og kjøpt et nytt hus.

NORDSTRAND: Vaktmester og altmuligmann Bjørn Mengshoel gir oss svaret på hvorfor gravemaskiner og hauger med stein har «sperret» Nordstrandveien i ferien.

Rullestolrampe

– Vi har bygget en forstøtningsmur for å få større areale på skolegården ut mot Nordstrandveien, og vi har laget rullestolrampe med adkomst til teatersalen vår, forteller han.

Teatersalen er identisk med det ti år gamle steinhuset, eller eurytmi-salen som skolen selv kaller den.

– Samtidig med mur og rampe er det også laget trapper fra steinhuset ned i skolegården på den andre siden, forteller Mengshoel.

Kjøpt nytt hus

I tillegg til alt steinarbeidet, skal også to av bygningene ved Steinerskolen pusses opp.

– Nå står restaurering av det gamle huset vårt på andre siden av Nordstrandveien for tur. Vi har dessuten kjøpt Solveien 115 c, den hvite villaen mellom Steinerskolen og Conrad Svendsen Senter (døvesenteret). Villaen skal rustes opp innvendig, ute blir det nye lekeapparater, sier vaktmesteren.

Den nyervervede eiendommen skal huse skolens førsteklassinger.

Tidlig start

– På Steinerskolen er 1. klasse mer lek, litt mer barnehage enn på en vanlig skole. Derfor får dette trinnet et eget område å boltre seg på, forteller Mengshoel.

Etter sommerens anleggsarbeider ser han nå frem til et nytt skoleår. Allerede 18. august ( øvrig skolestart er 22. august) ønskes Steinerskolens elever velkommen, 250 i tallet. Av disse starter 27 i første klasse.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto