RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny musikk-klasse i grunnskolen


Byråd Torger Ødegaard og byrådsleder Stian Berger Røsland vil neste skoleår ønske talentfulle unge musikere velkommen til Majorstuen skole. 
Foto: Vidar Bakken
Byråd Torger Ødegaard og byrådsleder Stian Berger Røsland vil neste skoleår ønske talentfulle unge musikere velkommen til Majorstuen skole. Foto: Vidar Bakken
Majorstuen skole vil neste år få to klasser på 5. trinn for talentfulle unge musikere.

MAJORSTUEN: – Innenfor rammene av neste års budsjett legger vi opptil et nytt unikt tilbud i Osloskolen. Talentfulle elever i musikk kan søke seg til de to musikklassene som opprettes ved Majorstuen skole. Dette er et tilbud til alle elever på 5. trinn i Osloskolen. og gjennomføres i samarbeid med Barrat Due og Norges musikkhøgskole, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

– Fra tidligere har vi suksess i samarbeidet kommunen har med Operaen og Nasjonalballetten når det gjelder unge dansere. Nå vil vi videreføre modellen til også å tilrettelegge for unge musikere med et spesielt talent, sier byrådslederen.

Ikke på bekostning av andre

Skolebyråd Torger Ødegaard (H) viser til at elitesatsing innenfor den offentlige skolen ikke går på bekostning av andre elever.

– Da vi startet samarbeidet med Operaen mente mange at det brøt med enhetsskolen. Nå kan vi vise til gode erfaringer fra dette samarbeidet som vi kan ta med videre. Det er «en blå tråd» i dette å satse på elever med spesielle talenter og egenskaper. I dag ser vi blant annet flere elever på videregående som tar universitetsfag og elever på ungdomsskolen som tar fag på videregående. Dette er tilbud for dem som vil strekke seg litt lenger. Samtidig har vi tilpasset undervisning for dem som sliter. Det er like viktig, sier Ødegaard.

Utvikle talent

– Det å få muligheten til å utvikle talentet sitt så tidlig er unikt for Oslo. Barrat Due og Musikkhøgskolen har jobbet med prosjektet i at halvt år. Til høsten neste skoleår vil klassene stå klare om bystyret vil. Da vil elever fra hele Oslo kunne søke opptaksprøver, sier Berger Røsland, som selv har vært elev ved Barrat Due. Og det var klarinett det var snakk om.

– Jeg vurderte faktisk å fortsette med musikk, men da hadde jeg ikke nok ikke stått her i dag, sier byrådslederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere