RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny norsk opera i Operaen


 
 
Den nyskrevne operaen Unge Hamsun kommer opp i Operaen i Bjørvika 25. og 26. mars.

Knut Anders Vestad har komponert og Edvard Hoem har skrevet librettoen til Unge Hamsun, som får sin urpremiere 6. februar under Operafestukene i Kristiansund.
I samarbeid med Den Norske Opera & Ballett blir operaen nå oppført på Scene 2 i Bjørvika i slutten av mars.

Handlingen er lagt til Kristiansund, fra den tiden Knut Hamsun var i byen, fra november 1891 til april 1892. I denne perioden gjorde han ferdig romanen Mysterier. Den unge Knut Hamsun havner i byens radikale miljø. Han treffer søskenparet Hans Martin og Caroline Neraas. Hans Martin har arvet farens forretning og Hamsun liker seg godt her. De ser for seg at Hamsun skal bli deres politiske talsmann på bjørnsonsk vis, men for Hamsun er det bare en ting som teller: Å få den nye romanen ferdig. En av byens unge kvinner forelsker seg i Hamsun og oppsøker ham der han bor. Det blir et skjebnesvangert møte.

Unge Hamsun blir regissert av Ingrid Forthun, og Den Norske Operas orkester blir ledet av Kjell Seim. Rollen som Knut Hamsun blir forpaktet av Espen Langvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere