RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny og større kirke

Søndag la Nordstrand menighet fram planene for en større og bedre tilrettelagt kirke.

Nordstrand: Nordstrand menighet har i lengre tid hatt behov for en større kirke, dette kom klart fram da sogneprest Sven Holmsen holdt sin avskjedsgudstjeneste for en overfylt kirken 4.mars.

Flere sitteplasser

Søndag la byggekomiteen fram planene for utvidelse og fornyelse av kirken på et godt besøkt menighetsmøtet.

Planene innebærer en forlengelse av kirkebygget østover, mot gravlunden og ut i bredden. Dette vil øke kapasiteten med mellom 100 og 150 sitteplasser og gjøre kirken mer tilgjengelig og fleksibel for store anledninger, konserter og for funksjonshemmete.

En kirkeutvidelse vil helt klart bidra til å generere mer aktivitet i menigheten, ikke minst når det gjelder sang- og musikklivet og ungdomsarbeidet, sier leder av byggekomiteen, Pål Gundersen til menighetsbladet.

Neste på listen

Nordstrand kirke skal etter planen beholde øst/vestaksen og den karakteristiske fasaden. Prekestolen skal beholdes, det samme skal Frøydis Haavardsholms glassmaleri. Dermed får kirken et fornyet, men gjenkjennelig preg.

Det er ennå ikke klart når utvidelsen av kirken vil skje. Bøler menighet fikk i høst innvilget penger til ny kirke Kirkelig Fellesråd. Nordstrand kirke står på den neste plassen på denne listen. Planene som ble lagt fram søndag er ikke endelige, men en skisse som kan endre seg fram mot byggestart. Neste steg i prosessen er søknad til Plan- og bygningsetaten (PBE), hvor saksbehandlingstiden som regel er rundt ett år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere